Overslaan en naar de inhoud gaan

Pas op: blauwalg in vijver van Maastrichts Stadspark

Geplaatst opdonderdag 30 oktober 2014 - 16:10

De vijver in het Stadspark in Maastricht heeft last van blauwalg. De blauwe drijflagen zijn duidelijk zichtbaar in de vijver vlakbij het Pesthuys.

Het blijkt om de schadelijke blauwalg Microcystis auriginosa te gaan. Deze alg kan zorgen voor huidirritatie, maag- en darmklachten.

Waarschuwingsborden
De gemeente plaatst donderdagmiddag nog waarschuwingsborden om niet bij het water te komen. Hondenbezitters worden extra gewaarschuwd.

Er vindt overleg plaats over eventuele aanvullende maatregelen en er zal worden bekeken welke maatregelen nodig zijn om blauwalgengroei blijvend tegen te gaan.

Hoge waterstand
De oorzaak van de alg is waarschijnlijk een verstoorde ecologie van de vijver (te veel vis, eenden en slib) in combinatie met de hoge waterstand en de hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Blauwalg in vier Limburgse zwemplassen
Blauwalg Alg Vijver
Waarschuwing voor blauwalg in beken Noord-Limburg
Blauwalg Alg Vijver
Horster nieuwjaarsduik mogelijk afgelast vanwege blauwalg
Zwemmen Elfenmeer af te raden vanwege blauwalg
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen