Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Partijtop SP wilde af van gedeputeerde Daan Prevoo'

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 12:33

De partijtop van de SP wilde af van gedeputeerde Daan Prevoo.

Dat zegt het opgestapte Statenlid Edwin Bus tegen L1. Volgens hem twijfelden SP-prominenten aan de keuzes die door de gedeputeerde werden gemaakt.

Voortdurende twijfels
Deze voortdurende twijfels en de discussie hierover waren de reden voor het opstappen van in totaal vijf Statenleden en SP-gedeputeerde Daan Prevoo. Ze maakten vrijdag bekend per direct te vertrekken.

"Door de voortdurende twijfels hebben we gezegd dat wij er niet meer bij wilden horen", vertelt de opgestapte Edwin Bus. Hij gaat als eenmansfractie verder in Provinciale Staten. De andere vier geven hun plek terug.

Lees ook: Breuk binnen statenfractie SP: vijf leden stappen op

Windmolenpark
De kritiek van de partijtop ging over een interview met gedeputeerde Daan Prevoo in de Limburgse kranten over gastarbeiders en over zijn opstelling in het verhaal over een windmolenpark in Blerick. Dat werd in de gemeenteraad van Venlo weggestemd, maar het provinciebestuur, met Prevoo voorop, wil het toch doorzetten.

Verdwijnen
Volgens de opgestapte Bus kreeg de statenfractie een duidelijk en dringend advies. "Daan Prevoo moest verdwijnen en dat was de enige oplossing", aldus Bus. "Het werd een strijd tussen mensen die precies de lijn van de partij wilden volgen en de mensen uit de fractie die ook coalitie-verantwoordelijkheid draagt."

Lees ook: SP-secretaris verrast door vertrek Limburgse fractieleden

Andere deputé
Prevoo en vijf aan hem solidaire
Statenleden stapten dus op. Of ook de andere SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen vertrekt, is onduidelijk. Ze heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen.

Overleg
De coalitiepartijen in Provinciale Staten praten maandag over de ontstane situatie. De coalitie bestaat naast de SP uit CDA, VVD, PvdA en D66. Zonder de SP heeft de coalitie nog maar een kleine meerderheid in het Limburgs Parlement.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen