Overslaan en naar de inhoud gaan

Partijloze Bastiaans voorgedragen als wethouder Maastricht

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 21:06

Anita Bastiaans is door vijf lokale fracties voorgedragen om de vacante wethouderspositie in Maastricht op te vullen.

Bastiaans is zelf niet verbonden aan een politieke partij.

Opgestapt
Mocht ze in september met een meerderheid van de gemeenteraad gekozen worden, dan neemt Bastiaans het stokje over van de in juni opgestapte wethouder Mara de Graaf van de SP. Haar partij besloot uit de Maastrichtse coalitie te stappen, omdat de partij zich niet kon vinden in de voorgenomen bezuinigingsplannen in het sociale domein.

Ervaring
Bastiaans is voorgedragen door de partijen CDA, Seniorenpartij Maastricht, VVD, GroenLinks en D66. "Onze stad staat voor grote opgaven, vooral binnen het sociale domein", laat CDA-fractievoorzitter Niels Peeters weten. "Bastiaans heeft een schat aan ervaring en kennis binnen het sociale domein, beschikt over een groot lokaal en bovenregionaal netwerk en kent de stad op haar duimpje. We zijn ervan overtuigd dat ze met haar frisse blik een positieve bijdrage gaat leveren aan een duurzaam sociaal Maastricht."

Athos
Momenteel werkt Bastiaans als sociaal ondernemer. In 2016 richtte ze sociale en creatieve ontmoetings- en ontwikkelplek voor Maastrichtse inwoners, Athos, op.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen