Overslaan en naar de inhoud gaan

Partijen hekelen gang van zaken rond woning ex-jihadbruid

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 17:19

De oppositiepartijen Partij Veilig Maastricht (PVM) en PVV in de gemeenteraad van Maastricht zetten grote vraagtekens bij de gang van zaken rond het toewijzen van een woning in de wijk Amby aan ex-jihadbruid Aïcha.

In schriftelijke vragen hekelen beide partijen dat niet eerst de buurt op de hoogte is gesteld van haar komst.

Overleg
"Waarom wordt bij het plaatsen van een ex-jihadbruid niet eerst overleg gepleegd met de buurtbewoners, immers iedereen heeft recht op een prettig leef/woonklimaat", aldus PVM.

Luisteren
De PVV vraagt zich af "wanneer dit college van B&W nu eindelijk eens gaat luisteren naar hun eigen burgers zonder dat van te voren de beslissing al vast staat".

Huur opgezegd
Overigens heeft ex-jihadbruid Aïcha inmiddels de huur opgezegd van haar woning in Amby. Zij voelt zich niet veilig vanwege de commotie die in de wijk is ontstaan. De PVM vraagt in dat verband ook wat het college nu "in deze gaat ondernemen nu de bekeerlinge de woning heeft afgezegd".

Lees ook: Ex-jihadbruid Aïcha voelt zich niet veilig en zegt huur op

Commotie
Maandag werd duidelijk dat er commotie in Amby was ontstaan nadat duidelijk was geworden dat Aïcha er een woning toegewezen had gekregen. Buurtbewoners hadden de vrouw in boerka door de straat zien lopen. Ook was de vader van Aïcha herkend toen hij aan het klussen was in de huurwoning.

Lees ook: Onrust in Maastrichtse wijk om komst 'jihadbruid' Aïcha

Petitie
Maandagavond gingen verontruste buurtbewoners langs de deuren om handtekeningen op te halen tegen de komst van de bekeerlinge naar de wijk. Die worden donderdag overhandigd aan de gemeente. Voor die dag is er een informatiebijeenkomst aangekondigd voor de buurt over de gang van zaken.

Lees ook: Buurtbewoners starten petitie tegen komst ex-jihadbruid

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen