Overslaan en naar de inhoud gaan

Partijen hekelen gang van zaken rond woning ex-jihadbruid

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 17:19

De oppositiepartijen Partij Veilig Maastricht (PVM) en PVV in de gemeenteraad van Maastricht zetten grote vraagtekens bij de gang van zaken rond het toewijzen van een woning in de wijk Amby aan ex-jihadbruid Aïcha.

In schriftelijke vragen hekelen beide partijen dat niet eerst de buurt op de hoogte is gesteld van haar komst.

Overleg
"Waarom wordt bij het plaatsen van een ex-jihadbruid niet eerst overleg gepleegd met de buurtbewoners, immers iedereen heeft recht op een prettig leef/woonklimaat", aldus PVM.

Luisteren
De PVV vraagt zich af "wanneer dit college van B&W nu eindelijk eens gaat luisteren naar hun eigen burgers zonder dat van te voren de beslissing al vast staat".

Huur opgezegd
Overigens heeft ex-jihadbruid Aïcha inmiddels de huur opgezegd van haar woning in Amby. Zij voelt zich niet veilig vanwege de commotie die in de wijk is ontstaan. De PVM vraagt in dat verband ook wat het college nu "in deze gaat ondernemen nu de bekeerlinge de woning heeft afgezegd".

Lees ook: Ex-jihadbruid Aïcha voelt zich niet veilig en zegt huur op

Commotie
Maandag werd duidelijk dat er commotie in Amby was ontstaan nadat duidelijk was geworden dat Aïcha er een woning toegewezen had gekregen. Buurtbewoners hadden de vrouw in boerka door de straat zien lopen. Ook was de vader van Aïcha herkend toen hij aan het klussen was in de huurwoning.

Lees ook: Onrust in Maastrichtse wijk om komst 'jihadbruid' Aïcha

Petitie
Maandagavond gingen verontruste buurtbewoners langs de deuren om handtekeningen op te halen tegen de komst van de bekeerlinge naar de wijk. Die worden donderdag overhandigd aan de gemeente. Voor die dag is er een informatiebijeenkomst aangekondigd voor de buurt over de gang van zaken.

Lees ook: Buurtbewoners starten petitie tegen komst ex-jihadbruid

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen