Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Partijen eisen bouwstop mfc Arcen

Geplaatst opdinsdag 9 december 2014 - 15:56

Bond Heemschut, de Nederlandse Tuinenstichting en de Stichting Dorp en Erfgoed Arcen stappen naar de rechter om de werkzaamheden aan de multifunctionele accommodatie De Schans in Arcen stil te leggen.

De rechter buigt zich donderdag over de zaak.

Slechte argumenten
De Raad van State concludeerde eerder dat het bestemmingsplan, dat De Schans mogelijk moet maken, niet goed door de gemeente Venlo is beargumenteerd. Venlo kreeg daarop twaalf weken de tijd om alsnog met de juiste argumenten te komen, maar gaat ondertussen gewoon door met de voorbereidende werkzaamheden.

Aantasting historie
De drie partijen zijn bang dat er daardoor een onomkeerbare situatie wordt gecreëerd en eisen dus dat die werkzaamheden worden stilgelegd. De partijen maken bezwaar tegen de komst van De Schans aan de zuidrand van het dorp. Volgens de bezwaarmakers tast het gebouw het historisch aangezicht van Arcen aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bouw van De Schans in Arcen kan doorgaan
Voorbereidend werk accommodatie Arcen mag doorgaan
MFA Venlo-oost komt op plek van basisschool
Rel om bezoek aan veelbesproken Maharishi-organisatie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen