Overslaan en naar de inhoud gaan

Partijen bereiken akkoord: Landgraaf heeft nieuw bestuur

Geplaatst opvrijdag 27 april 2018 - 12:53

Landgraaf krijgt honderd procent zeker een coalitie van GBBL, CDA en de eenmansfractie LWH van oud-CDA wethouder Wiel Heinrichs.

De drie partijen hebben een akkoord bereikt over het beleid voor de komende vier jaar. Eerder hadden ze al aangegeven een coalitie te willen vormen.

Duurzaamheid
Speerpunten van het
coalitieprogramma zijn duurzaamheid, de participatie van burgers en het stimuleren van jongeren om hun talenten en capaciteiten te ontwikkelen. Dat moet hun positie op de arbeidsmarkt versterken.

Wethouders
Ook is afgesproken dat
GBBL drie fte aan wethouders levert en het CDA 1,3 fte. LWH levert geen wethouder. Voor het CDA blijven de huidige wethouders Marlies Dreissen en Ramon Lucassen op post.

Wie GBBL als wethouders voor levert, wordt pas begin volgende week duidelijk. Momenteel vinden er nog gesprekken plaats met mensen die zich kandidaat hebben gesteld.

Door
De huidige wethouders van
GBBL zijn Freed Janssen, Christian Wilbach en John Ringens. Ze hebben in ieder geval aangegeven door te willen gaan.

GBBL
De coalitie van
GBBL, CDA en LWH kan rekenen op 17 van de 25 raadsleden. Bij de verkiezingen van 21 maart was de GBBL de enige partij in Limburg die een absolute meerderheid wist te behalen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen