Overslaan en naar de inhoud gaan

Partijen bereiken akkoord: Landgraaf heeft nieuw bestuur

Geplaatst opvrijdag 27 april 2018 - 12:53

Landgraaf krijgt honderd procent zeker een coalitie van GBBL, CDA en de eenmansfractie LWH van oud-CDA wethouder Wiel Heinrichs.

De drie partijen hebben een akkoord bereikt over het beleid voor de komende vier jaar. Eerder hadden ze al aangegeven een coalitie te willen vormen.

Duurzaamheid
Speerpunten van het
coalitieprogramma zijn duurzaamheid, de participatie van burgers en het stimuleren van jongeren om hun talenten en capaciteiten te ontwikkelen. Dat moet hun positie op de arbeidsmarkt versterken.

Wethouders
Ook is afgesproken dat
GBBL drie fte aan wethouders levert en het CDA 1,3 fte. LWH levert geen wethouder. Voor het CDA blijven de huidige wethouders Marlies Dreissen en Ramon Lucassen op post.

Wie GBBL als wethouders voor levert, wordt pas begin volgende week duidelijk. Momenteel vinden er nog gesprekken plaats met mensen die zich kandidaat hebben gesteld.

Door
De huidige wethouders van
GBBL zijn Freed Janssen, Christian Wilbach en John Ringens. Ze hebben in ieder geval aangegeven door te willen gaan.

GBBL
De coalitie van
GBBL, CDA en LWH kan rekenen op 17 van de 25 raadsleden. Bij de verkiezingen van 21 maart was de GBBL de enige partij in Limburg die een absolute meerderheid wist te behalen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen