Landbouw

Vele miljoenen extra naar duurzamere landbouw

De provincie gaat tot en met 2023 vele miljoenen extra uittrekken voor het stimuleren van kringlooplandbouw en dierenwelzijn. Het gaat in totaal om 17,5 miljoen euro.

Landbouw, akkerbouw, beregenen, beregeningsverbod, onttrekkingsverbod, oppervlaktewater (stock)
Landbouwbeleid leidt tot opvallende politieke combinatie

Het landbouwbeleid van de provincie heeft tot een politiek opvallende krachtenbundeling geleid in het Limburgs Parlement.

dierenarts met hond (stock)
Dierverzorgers niet op lijst cruciale beroepen

De regering voelt er niks voor om dierenartsen en dierverzorgers toe te voegen aan de lijst van cruciale beroepen. Als zich knelpunten voordoen moeten die lokaal worden opgelost.

Huiselijk geweld
PvdD wil meer actie provincie tegen huiselijk coronageweld

De Partij voor de Dieren (PvdD) in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur in actie moet komen om het toegenomen huiselijk geweld als gevolg van de coronacrisis het hoofd te bieden.

Gouvernement iStock
Oproep Limburgs Parlement: onderteken CETA-verdrag niet

Het Limburgs Parlement roept via een motie de Tweede Kamer op om tegen het handelsverdrag tussen Nederland en Canada te stemmen.

istock-geiten (15 nov 2019)
Geitenstop met vertraging definitief

Het Limburgs Parlement heeft met een week vertraging een definitieve regeling voor de geitenstop vastgesteld.

Buba Circus Freiwald
Circus krijgt waarschuwing voor olifant Buba

Circus Freiwald heeft een schriftelijke waarschuwing gekregen omdat het bijna twee maanden geleden in Heerlen olifant Buba in contact heeft gebracht met publiek. En dat mag niet.

Geiten Q-koorts geitenstal geitenhouderij
Partij voor de Dieren: geen verruiming regels geitenstop

De Partij voor de Dieren (PvdD) is tegen de voorgestelde verruiming van het overgangsrecht voor geitenhouderijen die plannen hadden voor uitbreiding.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
VVD : 'Minder rigide aanpak stikstofprobleem'

De VVD in het Limburgs Parlement pleit voor minder beschermde natuurgebieden om de problemen met stikstof op te lossen.

Geiten Q-koorts geitenstal geitenhouderij
Deputé: 'Weinig beweging in sector door regeling geitenstop'

De definitieve regeling voor een geitenstop zal in de praktijk tot weinig beweging in de sector leiden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten