Overslaan en naar de inhoud gaan

Partij ligt niet wakker van Brunssums knip- en plakwerk

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 19:21

Partijvoorzitter Ton Bultman van lokale partij Gemeentebelangen uit het Gelderse Voorst had het netjes gevonden als iemand van Lijst Borger contact met hem had gezocht, maar hij snapt wel dat de Brunssumse partij gretig kopieerde uit zijn verkiezingsprogramma uit 2014.

Dinsdag werd bekend dat een reeks passages in het verkiezingsprogramma van de Brunssumse lokale partij linea recta is overgenomen uit het verkiezingsprogramma 2014-2018 van de Gelderse fractie.

Budget
​Bultman kan desondanks begrip opbrengen voor het kopiëren van de teksten."Landelijke partijen hebben een budget en een partijbureau dat teksten maakt, maar lokale partijen hebben dat niet. Het opstellen van het verkiezingsprogramma is veel werk en wij zijn er een paar maanden mee bezig geweest."

Lees ook: Programma Brunssumse partij blijkt knip- en plakwerkje

De moeite waard
De partijvoorzitter ziet het zelfs als een stukje erkenning. "Wij hebben er succes mee gehad, dus misschien denken andere lokale partijen dat ze kunnen scoren. Blijkbaar hebben wij een interessant stukje werk geleverd dat de moeite waard is om te kopiëren", aldus Bultman.

Natuurbegraafplaatsen
Een passage in het Brunssumse programma gaat over natuurbegraafplaatsen. Die tekst komt van de Natuurbegraafplaatsen Waarom Wel. Daarmee heeft de partij wel van te voren contact gehad, en ook daar is er begrip.

Woningcorporatie
Beleid voor senioren vond Lijst Borger bij woningcorporatie
Habion uit Houten. Dat komt uit een persbericht dat stamt uit 2007, maar de teksten waren blijkbaar nog up-to-date voor Brunssum. De woningcorporatie wil bij monde van Corina van Dijk niet reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen