Overslaan en naar de inhoud gaan

Partij ligt niet wakker van Brunssums knip- en plakwerk

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 19:21

Partijvoorzitter Ton Bultman van lokale partij Gemeentebelangen uit het Gelderse Voorst had het netjes gevonden als iemand van Lijst Borger contact met hem had gezocht, maar hij snapt wel dat de Brunssumse partij gretig kopieerde uit zijn verkiezingsprogramma uit 2014.

Dinsdag werd bekend dat een reeks passages in het verkiezingsprogramma van de Brunssumse lokale partij linea recta is overgenomen uit het verkiezingsprogramma 2014-2018 van de Gelderse fractie.

Budget
​Bultman kan desondanks begrip opbrengen voor het kopiëren van de teksten."Landelijke partijen hebben een budget en een partijbureau dat teksten maakt, maar lokale partijen hebben dat niet. Het opstellen van het verkiezingsprogramma is veel werk en wij zijn er een paar maanden mee bezig geweest."

Lees ook: Programma Brunssumse partij blijkt knip- en plakwerkje

De moeite waard
De partijvoorzitter ziet het zelfs als een stukje erkenning. "Wij hebben er succes mee gehad, dus misschien denken andere lokale partijen dat ze kunnen scoren. Blijkbaar hebben wij een interessant stukje werk geleverd dat de moeite waard is om te kopiëren", aldus Bultman.

Natuurbegraafplaatsen
Een passage in het Brunssumse programma gaat over natuurbegraafplaatsen. Die tekst komt van de Natuurbegraafplaatsen Waarom Wel. Daarmee heeft de partij wel van te voren contact gehad, en ook daar is er begrip.

Woningcorporatie
Beleid voor senioren vond Lijst Borger bij woningcorporatie
Habion uit Houten. Dat komt uit een persbericht dat stamt uit 2007, maar de teksten waren blijkbaar nog up-to-date voor Brunssum. De woningcorporatie wil bij monde van Corina van Dijk niet reageren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen