Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Partij ligt niet wakker van Brunssums knip- en plakwerk

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 19:21

Partijvoorzitter Ton Bultman van lokale partij Gemeentebelangen uit het Gelderse Voorst had het netjes gevonden als iemand van Lijst Borger contact met hem had gezocht, maar hij snapt wel dat de Brunssumse partij gretig kopieerde uit zijn verkiezingsprogramma uit 2014.

Dinsdag werd bekend dat een reeks passages in het verkiezingsprogramma van de Brunssumse lokale partij linea recta is overgenomen uit het verkiezingsprogramma 2014-2018 van de Gelderse fractie.

Budget
​Bultman kan desondanks begrip opbrengen voor het kopiëren van de teksten."Landelijke partijen hebben een budget en een partijbureau dat teksten maakt, maar lokale partijen hebben dat niet. Het opstellen van het verkiezingsprogramma is veel werk en wij zijn er een paar maanden mee bezig geweest."

Lees ook: Programma Brunssumse partij blijkt knip- en plakwerkje

De moeite waard
De partijvoorzitter ziet het zelfs als een stukje erkenning. "Wij hebben er succes mee gehad, dus misschien denken andere lokale partijen dat ze kunnen scoren. Blijkbaar hebben wij een interessant stukje werk geleverd dat de moeite waard is om te kopiëren", aldus Bultman.

Natuurbegraafplaatsen
Een passage in het Brunssumse programma gaat over natuurbegraafplaatsen. Die tekst komt van de Natuurbegraafplaatsen Waarom Wel. Daarmee heeft de partij wel van te voren contact gehad, en ook daar is er begrip.

Woningcorporatie
Beleid voor senioren vond Lijst Borger bij woningcorporatie
Habion uit Houten. Dat komt uit een persbericht dat stamt uit 2007, maar de teksten waren blijkbaar nog up-to-date voor Brunssum. De woningcorporatie wil bij monde van Corina van Dijk niet reageren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen