Overslaan en naar de inhoud gaan

Partij ligt niet wakker van Brunssums knip- en plakwerk

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 19:21

Partijvoorzitter Ton Bultman van lokale partij Gemeentebelangen uit het Gelderse Voorst had het netjes gevonden als iemand van Lijst Borger contact met hem had gezocht, maar hij snapt wel dat de Brunssumse partij gretig kopieerde uit zijn verkiezingsprogramma uit 2014.

Dinsdag werd bekend dat een reeks passages in het verkiezingsprogramma van de Brunssumse lokale partij linea recta is overgenomen uit het verkiezingsprogramma 2014-2018 van de Gelderse fractie.

Budget
​Bultman kan desondanks begrip opbrengen voor het kopiëren van de teksten."Landelijke partijen hebben een budget en een partijbureau dat teksten maakt, maar lokale partijen hebben dat niet. Het opstellen van het verkiezingsprogramma is veel werk en wij zijn er een paar maanden mee bezig geweest."

Lees ook: Programma Brunssumse partij blijkt knip- en plakwerkje

De moeite waard
De partijvoorzitter ziet het zelfs als een stukje erkenning. "Wij hebben er succes mee gehad, dus misschien denken andere lokale partijen dat ze kunnen scoren. Blijkbaar hebben wij een interessant stukje werk geleverd dat de moeite waard is om te kopiëren", aldus Bultman.

Natuurbegraafplaatsen
Een passage in het Brunssumse programma gaat over natuurbegraafplaatsen. Die tekst komt van de Natuurbegraafplaatsen Waarom Wel. Daarmee heeft de partij wel van te voren contact gehad, en ook daar is er begrip.

Woningcorporatie
Beleid voor senioren vond Lijst Borger bij woningcorporatie
Habion uit Houten. Dat komt uit een persbericht dat stamt uit 2007, maar de teksten waren blijkbaar nog up-to-date voor Brunssum. De woningcorporatie wil bij monde van Corina van Dijk niet reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen