Overslaan en naar de inhoud gaan

Partij ligt niet wakker van Brunssums knip- en plakwerk

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 19:21

Partijvoorzitter Ton Bultman van lokale partij Gemeentebelangen uit het Gelderse Voorst had het netjes gevonden als iemand van Lijst Borger contact met hem had gezocht, maar hij snapt wel dat de Brunssumse partij gretig kopieerde uit zijn verkiezingsprogramma uit 2014.

Dinsdag werd bekend dat een reeks passages in het verkiezingsprogramma van de Brunssumse lokale partij linea recta is overgenomen uit het verkiezingsprogramma 2014-2018 van de Gelderse fractie.

Budget
​Bultman kan desondanks begrip opbrengen voor het kopiëren van de teksten."Landelijke partijen hebben een budget en een partijbureau dat teksten maakt, maar lokale partijen hebben dat niet. Het opstellen van het verkiezingsprogramma is veel werk en wij zijn er een paar maanden mee bezig geweest."

Lees ook: Programma Brunssumse partij blijkt knip- en plakwerkje

De moeite waard
De partijvoorzitter ziet het zelfs als een stukje erkenning. "Wij hebben er succes mee gehad, dus misschien denken andere lokale partijen dat ze kunnen scoren. Blijkbaar hebben wij een interessant stukje werk geleverd dat de moeite waard is om te kopiëren", aldus Bultman.

Natuurbegraafplaatsen
Een passage in het Brunssumse programma gaat over natuurbegraafplaatsen. Die tekst komt van de Natuurbegraafplaatsen Waarom Wel. Daarmee heeft de partij wel van te voren contact gehad, en ook daar is er begrip.

Woningcorporatie
Beleid voor senioren vond Lijst Borger bij woningcorporatie
Habion uit Houten. Dat komt uit een persbericht dat stamt uit 2007, maar de teksten waren blijkbaar nog up-to-date voor Brunssum. De woningcorporatie wil bij monde van Corina van Dijk niet reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen