Overslaan en naar de inhoud gaan

Participatiehuis na verhuizing officieel heropend

Geplaatst opvrijdag 7 oktober 2016 - 18:18

Het vernieuwde Participatiehuis in Sittard is vrijdagmiddag heropend door wethouder Astrid Verblakt (CDA, sociale zaken). Het Participatiehuis is verhuisd naar de Millenerweg waar ook sociale werkvoorziening Vixia huist.

Hier is ruimte voor werkplekken voor uitkeringsgerechtigden, om zo te beoordelen wat zij kunnen en hoe zij het best naar een (deels) betaalde baan begeleid kunnen worden.

Uitkering
Uitkeringsgerechtigden worden opgeroepen om maximaal drie maanden met behoud van uitkering opdrachten uit te voeren in het
Participatiehuis, dat veertig werkplekken telt. Dat moet leiden tot een op maat gemaakt plan van aanpak om iemand naar (vrijwilligers-)werk te begeleiden.

Besparing
Sittard-Geleen hoopt zo een extra uitstroom van
bijstandsgerechtigden te kunnen bewerkstelligen. Dat moet in 2018 tot een extra besparing van 3,8 miljoen euro leiden. Ook Schinnen, Beek en Stein maken gebruik van het Participatiehuis.

Pilot
Sittard-Geleen is in 2008 voor gestart met het
Participatiehuis en liep als pilotgemeente met die aanpak jaren vooruit op landelijke wetgeving (de Participatiewet uit 2015). Sinds 2008 hebben in Sittard-Geleen al drieduizend bijstandsgerechtigden het begeleidingstraject van het Participatiehuis doorlopen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Woning Sociale Woning Huis
Tekort aan sociale woningen in Westelijke Mijnstreek
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Zuid-Limburgse gemeenten in de bres voor koeien
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen