Overslaan en naar de inhoud gaan

Participatiehuis na verhuizing officieel heropend

Geplaatst opvrijdag 7 oktober 2016 - 18:18

Het vernieuwde Participatiehuis in Sittard is vrijdagmiddag heropend door wethouder Astrid Verblakt (CDA, sociale zaken). Het Participatiehuis is verhuisd naar de Millenerweg waar ook sociale werkvoorziening Vixia huist.

Hier is ruimte voor werkplekken voor uitkeringsgerechtigden, om zo te beoordelen wat zij kunnen en hoe zij het best naar een (deels) betaalde baan begeleid kunnen worden.

Uitkering
Uitkeringsgerechtigden worden opgeroepen om maximaal drie maanden met behoud van uitkering opdrachten uit te voeren in het
Participatiehuis, dat veertig werkplekken telt. Dat moet leiden tot een op maat gemaakt plan van aanpak om iemand naar (vrijwilligers-)werk te begeleiden.

Besparing
Sittard-Geleen hoopt zo een extra uitstroom van
bijstandsgerechtigden te kunnen bewerkstelligen. Dat moet in 2018 tot een extra besparing van 3,8 miljoen euro leiden. Ook Schinnen, Beek en Stein maken gebruik van het Participatiehuis.

Pilot
Sittard-Geleen is in 2008 voor gestart met het
Participatiehuis en liep als pilotgemeente met die aanpak jaren vooruit op landelijke wetgeving (de Participatiewet uit 2015). Sinds 2008 hebben in Sittard-Geleen al drieduizend bijstandsgerechtigden het begeleidingstraject van het Participatiehuis doorlopen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woning Sociale Woning Huis
Tekort aan sociale woningen in Westelijke Mijnstreek
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Zuid-Limburgse gemeenten in de bres voor koeien
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen