Overslaan en naar de inhoud gaan

Participatiehuis na verhuizing officieel heropend

Geplaatst opvrijdag 7 oktober 2016 - 18:18

Het vernieuwde Participatiehuis in Sittard is vrijdagmiddag heropend door wethouder Astrid Verblakt (CDA, sociale zaken). Het Participatiehuis is verhuisd naar de Millenerweg waar ook sociale werkvoorziening Vixia huist.

Hier is ruimte voor werkplekken voor uitkeringsgerechtigden, om zo te beoordelen wat zij kunnen en hoe zij het best naar een (deels) betaalde baan begeleid kunnen worden.

Uitkering
Uitkeringsgerechtigden worden opgeroepen om maximaal drie maanden met behoud van uitkering opdrachten uit te voeren in het
Participatiehuis, dat veertig werkplekken telt. Dat moet leiden tot een op maat gemaakt plan van aanpak om iemand naar (vrijwilligers-)werk te begeleiden.

Besparing
Sittard-Geleen hoopt zo een extra uitstroom van
bijstandsgerechtigden te kunnen bewerkstelligen. Dat moet in 2018 tot een extra besparing van 3,8 miljoen euro leiden. Ook Schinnen, Beek en Stein maken gebruik van het Participatiehuis.

Pilot
Sittard-Geleen is in 2008 voor gestart met het
Participatiehuis en liep als pilotgemeente met die aanpak jaren vooruit op landelijke wetgeving (de Participatiewet uit 2015). Sinds 2008 hebben in Sittard-Geleen al drieduizend bijstandsgerechtigden het begeleidingstraject van het Participatiehuis doorlopen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woning Sociale Woning Huis
Tekort aan sociale woningen in Westelijke Mijnstreek
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Zuid-Limburgse gemeenten in de bres voor koeien
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen