Overslaan en naar de inhoud gaan

Parochie Horst-Sevenum wil diefstallen offerblok stoppen

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 15:03

De parochiefederatie van Horst-Sevenum gaat actie ondernemen om de diefstallen van offerblokken tot een eind te brengen. "We weten nog niet hoe, maar dat er een oplossing moet komen is duidelijk", zegt woordvoerder Henk Versleijen.

De afgelopen dagen was het twee keer raak: in Horst en in Sevenum. In Sevenum was het de derde keer in drie maanden tijd.

Camera's
De parochiefederatie heeft geen idee waar de dader gezocht moet worden: "We weten niet wie erachter kan zitten. Blijkbaar zijn er figuren in ons landschap die op deze manier aan geld willen komen", zegt Versleijen. Er wordt nog niet aan gedacht om de kerken te sluiten: "De mensen in Horst en Sevenum hebben behoefte om een kaarsje op te steken". Het bestuur denkt wel na over oplossingen: "We gaan als bestuur in conclaaf. We denken aan camera's, maar dat mag niet zomaar vanwege privacy."

In Sevenum was al een poging gedaan om dieven te ontmoedigen, zegt Versleijen: "Daar hebben we een blaadje opgehangen waarop staat dat het offerblok twee keer per dag wordt geleegd. Maar dat heeft niet geholpen. We moeten nu aan andere oplossingen gaan denken."

Wijkagent
Voor de politie is het nog een raadsel wie er achter de diefstallen kan zitten: "We hebben de zaak in onderzoek en er is aandacht voor via onze wijkagent", laat een woordvoerder van de Politie Limburg desgevraagd weten. De politie roept getuigen op om zich te melden: "Als er mensen zijn die iets gezien hebben, zoals een vreemde auto of vreemde personen, roepen we ze op om zich te melden. We moeten het hebben van getuigen".

Geen trend
Woordvoerder Matheu Bemelmans, van het Bisdom Roermond ziet geen trend in het stelen van offerblokken: "De diefstallen in Horst en Sevenum zijn mij bekend, maar verder heb ik niets over andere diefstallen gehoord. Niet in Limburg en niet in de rest van Nederland". Bemelmans vraagt zich af waarom mensen zo iets doen 'voor maar wat kleingeld'.

Versleijen benadrukt dat het niet alleen om de materiƫle schade gaat: "Er is ook emotionele schade. Mensen komen met een bepaald doel naar de kerk en door deze situaties voelen zij zich niet gemakkelijk."

Lees ook: Offerblok geliefd doelwit: kerk Sevenum alweer de dupe

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen