Overslaan en naar de inhoud gaan

Parlement ziet sluiten Floriade-terrein in avonduren niet zitten

Geplaatst opmaandag 1 oktober 2018 - 17:02

Het Limburgs Parlement vindt bijna unaniem dat het Floriadeterrein bij Venlo zoveel mogelijk open moet blijven voor omwonenden en recreanten.

Een motie van de PvdA kreeg alleen geen steun van de eenmansfracties van 50Plus en Lokaal-Limburg. De directie van de huidige eigenaar van het terrein - Campus Vastgoed - wil het terrein vanaf 17:00 uur sluiten voor publiek. Met name uit veiligheidsoverwegingen.

Teleurstelling
PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers noemde dat in het Limburgs Parlement 'een grote teleurstelling'. Hij wees op de tientallen miljoenen die de provincie heeft geïnvesteerd in de Greenport Campus en eerder in de Floriade zelf. "Het zou intens zonde zijn als wandelaars, skaters, fietsers en hardlopers niet meer volop gebruik kunnen maken van dat gebied", aldus Kuntzelaers.

Kuntzelaers vroeg het provinciebestuur met de directie van de Campus Vastgoed om de tafel te gaan zitten om het Floriadeterrein in ieder geval in de weekends en 'zolang de zon schijnt' open te houden.

Verwachtingen
VVD-gedeputeerde Joost van den Akker zegde toe dat te doen maar waarschuwde tegelijk voor overspannen verwachtingen. Hij wees erop dat het terrein sinds 2017 met de Campus Vastgoed BV in private handen is. Ook al is de provincie een belangrijk aandeelhouder.

Spelregels
"Daar hebben de provincie en de vijf betrokken gemeenten destijds bewust voor gekozen", zo stelde Van den Akker. "Maar dat betekent dat niet wij in de eerste plaats de spelregels bepalen voor de openstelling van het gebied." Bovendien investeert de provincie in de ontwikkeling van een bedrijvencampus en niet in een recreatiegebied en wordt het nabijgelegen park Zaarderheiken wel ingericht voor recreanten’, aldus de gedeputeerde.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten