Overslaan en naar de inhoud gaan

Parlement excuseert zich voor noemen namen ambtenaren

Geplaatst opvrijdag 12 november 2021 - 22:37

Het Limburgs Parlement betreurt unaniem dat eerder dit jaar ambtenaren met naam of functie zijn aangesproken tijdens vergaderingen van het Limburgs Parlement en in Statencommissies.

Dat heeft waarnemend gouverneur Johan Remkes vrijdag verklaard aan het begin van een vergadering van het Limburgs Parlement.

Bestuurscrisis
Zijn statement was een reactie op het feit dat ambtenaren de politiek herhaaldelijk hebben aangesproken op de gang van zaken en daarbij hun ongenoegen hebben laten blijken. De kwestie speelde vooral rond de bestuurscrisis in maart en april.

Voorkomen
Ambtenaren werken onder verantwoordelijkheid van het provinciebestuur of als ze bij de griffie werken onder verantwoordelijkheid van het Limburgs Parlement, zo stelde Remkes. "Tegelijkertijd zijn wij er ons van bewust dat ambtenaren niet in de gelegenheid zijn zelf te reageren in een debat. We zullen er alles aan doen voorgaande voor de toekomst te voorkomen", aldus Remkes namens het hele Limburgs Parlement.

Daartoe worden zo nodig de huidige reglementen en verordeningen aangepast.

Trots
Het Limburgs Parlement sprak via Remkes ook het volste vertrouwen uit in de ambtelijke organisatie als geheel. "We zijn er trots op. Respect en gruuts zijn woorden die passen als het gaat om onze mensen", betoogde Remkes.

Coronavirus
Wel wordt nog geconstateerd dat door corona de rechtstreekse contacten tussen Statenleden onderling en ook tussen ambtenaren en politici de afgelopen tijd zijn bemoeilijkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen