Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkstedelingen hebben vaak scheiding achter de rug

Geplaatst opvrijdag 11 september 2020 - 6:15

De gemeente in Limburg waar verhoudingsgewijs de meeste gescheiden mensen wonen, is Heerlen. Ook landelijk gezien gaat de stad aan kop.

Maar liefst 13,7 procent van de Heerlenaren van 15 jaar en ouder heeft een gebroken huwelijk achter de rug. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Parkstad
Ook in andere Parkstadgemeenten ligt het aantal mensen dat alleen achterblijft na een echtscheiding, relatief hoog. In Kerkrade is dat 12,7 procent, in Brunssum 12,4 procent en in Landgraaf 11,4 procent. Roermond, waar 11,9 procent van de 15-plussers een scheiding heeft doorgemaakt, completeert de Limburgse top-5.

Trouw
Het cijfer in Heerlen is meer dan twee keer zo hoog als in Peel en Maas, waar niet meer dan 6,7 procent van de volwassenen gescheiden is. Landelijk gezien is de kans om een gescheiden man of vrouw te vinden het kleinst in Urk, waar niet meer dan 2,5 procent van de volwassenen een huwelijk achter de rug heeft.

Trend
Ondanks de cijfers van Urk staat Flevoland al jaren aan kop voor wat betreft het aandeel gescheidenen in de bevolking. Limburg staat sinds 2015 op de tweede plek. Het aandeel gescheiden inwoners is de afgelopen jaren licht gegroeid, zowel in Limburg als landelijk.


Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen