Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkstad wil speciale school voor tieners

Geplaatst opdinsdag 18 oktober 2016 - 20:45

In Parkstad moet binnen nu en een jaar de eerste Tienerschool openen. In de school krijgen kinderen tussen 10 en 14 jaar samen onderwijs.

De groepen 7 en 8 en de eerste twee leerjaren van de middelbare school worden samengebracht om de overstap van basis naar voortgezet onderwijs te versoepelen.

Betere basis
Verder wordt de keuze voor vmbo, havo of vwo twee jaar uitgesteld wat volgens Bert Nelissen, bestuurder van scholenkoepel Innovo, voor een betere basis en dus een betere keuze zorgt. Dat zegt Nelissen tegenover De Limburger.

Door later te kiezen, hoopt Nelissen dat kinderen meer kans maken om in te stromen op een hoger niveau. Vooral kinderen van lager opgeleide ouders komen nu op een lager schooltype terecht.

Tienerschool
Omdat Limburg meer lager opgeleiden telt dan de rest van het land, dreigt daar een probleem, zo constateerde de Universiteit Maastricht deze week in een onderzoek naar de staat van het onderwijs dat gepresenteerd werd aan een commissie van Provinciale Staten.
Nelissen ontvouwde daar zijn plan voor de Tienerschool, waarvan er nu drie in Nederland zijn.

Lees ook: Tienerschool biedt houvast

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Groen licht voor tienerschool in Horst
Limburgse scholen gaan voor nieuw onderwijs: de tienerschool
Onderzoek naar toekomst accommodaties Landgraaf
Verantwoordelijkheid gemeenten voor zorg lijkt gewaarborgd
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen