Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkhotel-renster De Vuyst knokt zich naar Brabantse Pijl-zege

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 18:44

Sofie de Vuyst van de Parkhotel Valkenburg wielerploeg heeft de Brabantse Pijl gewonnen.

Zij won in Gooik na ruim 136 kilometer de sprint van een groep van zes rensters.

Kopgroep
Na zestien kilometer kreeg het peloton de eerste klim voor de kiezen. Een deel van het peloton kon het hoge tempo van Team Sunweb niet volgen. Vier kilometer verder, na de beklimming van de Lotsestraat, ontstond een kopgroep van elf rensters met vier Sunweb vrouwen.

Rooijakkers
De elf werden teruggepakt, waarna een nieuwe kopgroep ontstond met onder ander Sofie de Vuyst en de uit Venray afkomstige Pauliena Rooijakkers. Rooijakkers liet zich terugzakken om haar kopvrouw Marianne Vos te helpen, maar Vos slaagde er niet in aansluiting te vinden bij de kopgroep. Rooijakkers reed de wedstrijd niet uit.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen