Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Parkeren op vliegvelden fors duurder, behalve in Maastricht

Geplaatst opmaandag 16 oktober 2017 - 11:43

Op de meeste luchthavens wordt parkeren elk jaar duurder. Maastricht Aachen Airport is echter een uitzondering. Daar daalde het parkeertarief in vijf jaar tijd met 8 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van reiswebsite vliegveldinfo.nl, dat de parkeertarieven vergelijkt van de zestien luchthavens in Nederland, België en Duitsland die Nederlanders en Vlamingen het meest gebruiken.

Parkeren
Met name de parkeertarieven van de grote luchthavens stijgen hard. Zo betalen reizigers op Schiphol 95 euro voor 7 dagen, een stijging van 19 procent. Ook op Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland, is het parkeertarief flink gestegen, met 34 procent, naar 67 euro voor een week.

Ter vergelijking: op Maastricht Aachen Airport moet je 55 euro neertellen om je auto een week te parkeren. Dat is een daling van 8 procent ten opzichte van vijf jaar geleden.

Buitenland
In Duitsland en België stegen de tarieven voor het parkeren op vliegvelden nog harder. Reizigers betalen in Luik bijvoorbeeld twee keer zoveel als vijf jaar geleden, namelijk 90 euro. Op Weeze Airport stegen de prijzen met 11 procent, naar 47 euro voor 7 dagen.

Op Düsseldorf Airport bleven de parkeertarieven gelijk. Daar kost het parkeren van de auto voor een week 39 euro.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen