Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkeren op vliegvelden fors duurder, behalve in Maastricht

Geplaatst opmaandag 16 oktober 2017 - 11:43

Op de meeste luchthavens wordt parkeren elk jaar duurder. Maastricht Aachen Airport is echter een uitzondering. Daar daalde het parkeertarief in vijf jaar tijd met 8 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van reiswebsite vliegveldinfo.nl, dat de parkeertarieven vergelijkt van de zestien luchthavens in Nederland, België en Duitsland die Nederlanders en Vlamingen het meest gebruiken.

Parkeren
Met name de parkeertarieven van de grote luchthavens stijgen hard. Zo betalen reizigers op Schiphol 95 euro voor 7 dagen, een stijging van 19 procent. Ook op Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland, is het parkeertarief flink gestegen, met 34 procent, naar 67 euro voor een week.

Ter vergelijking: op Maastricht Aachen Airport moet je 55 euro neertellen om je auto een week te parkeren. Dat is een daling van 8 procent ten opzichte van vijf jaar geleden.

Buitenland
In Duitsland en België stegen de tarieven voor het parkeren op vliegvelden nog harder. Reizigers betalen in Luik bijvoorbeeld twee keer zoveel als vijf jaar geleden, namelijk 90 euro. Op Weeze Airport stegen de prijzen met 11 procent, naar 47 euro voor 7 dagen.

Op Düsseldorf Airport bleven de parkeertarieven gelijk. Daar kost het parkeren van de auto voor een week 39 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen