Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkeerschandaal Venlo: ambtenaren op non-actief

Geplaatst opwoensdag 5 oktober 2016 - 19:04

Twee ambtenaren van de gemeente Venlo zitten thuis zolang het onderzoek loopt naar de fouten die zijn gemaakt rond parkeergarage de Roermondsepoort.

In het parkeerdossier werden grove fouten gemaakt, zo bleek woensdag. Reden voor wethouder Henk Brauer om per direct op te stappen. Een rapport waarin alarm werd geslagen over de slechte bouwkundige staat van de parkeergarage werd onder de pet gehouden. Bezoekers liepen daardoor twee jaar onnodige risico's. Afgelopen vrijdag ging de garage alsnog op slot. De gemeente onderzoekt nu wat er is misgegaan.

Pijnlijke situatie
In de gemeenteraad van Venlo wordt woensdagavond gepraat over het
hoofdpijndossier. Burgemeester Antoin Scholten reageerde voorafgaand aan het debat in het L1-programma AvondGasten. Hij spreekt van een 'uiterst pijnlijke' situatie. "Wethouder Brauer heeft die informatie absoluut niet bewust achtergehouden, maar er zijn wel fouten gemaakt."

Volgens hem gaan ook de betrokken gemeentemedewerkers niet vrijuit. Ook door de ambtenaren die bij het departement werken zijn fouten gemaakt. "Die hadden naar buiten moeten treden met deze informatie. Dat deel van de organisatie kreeg al de volle aandacht van de gemeentesecretaris. Er waren voorafgaand aan deze situatie rondom het parkeren al maatregelen genomen. Dat had ook te maken met competenties van medewerkers (ze functioneerden niet naar behoren, red.)", zegt Scholten.

Verstandig besluit
Waarom Brauer het rapport pas na twee jaar openbaar heeft gemaakt, weet Scholten niet. De burgemeester vindt het wel goed dat hij nu is opgestapt. "Daar heb ik zonder meer respect voor. Ik vind het een verstandig besluit."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen