Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkeerplaatsconcerten: meezingers als afleiding

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 20:11

Zanger Ivo van der Bijl uit Elsloo gaat Limburgse verzorgingshuizen langs om openluchtconcerten te geven op parkeerplaatsen en in tuinen.

Op deze manier hoopt de zanger met zijn meezingers bejaarde bewoners te trakteren op wat afleiding tijdens de coronacrisis. Zij mogen sinds donderdag geen bezoek meer ontvangen.

Veel donaties
Wat begon met een stuk of tien concerten, zijn nu al meer dan 35 optredens. "We krijgen inmiddels zo veel donaties binnen dat we nog veel meer tehuizen en instellingen gelukkig kunnen maken", schrijft Van der Bijl op zijn Facebookpagina. Ook stellen verschillende geluidsleveranciers gratis hun apparatuur beschikbaar.

10.000 euro
Van der Bijl doet de optredens niet allemaal zelf. Andere artiesten kunnen zich via hem aanmeldingen om op te treden. Iedere artiest krijgt 25 euro onkostenvergoeding en dat is van harte welkom nu de horeca op slot zit en alle optredens voorlopig geannuleerd zijn. De zanger heeft naar eigen zeggen al voor meer dan 10.000 euro aan afzeggingen.

Kom niet kijken!
Hoewel het openluchtconcerten zijn vraagt de zanger nadrukkelijk om niet bij de openluchtconcerten samen te komen: "Let op! Kom niet kijken, svp. Laten we verstandig zijn!"

Tot en met zeven april is er elke dag wel ergens een parkeerplaats of tuinconcert. Van Amstenrade tot aan Susteren en van Urmond tot aan Brachterveld.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen