Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkeerplaats voor vrachtwagens in Sevenum van de baan

Geplaatst opzaterdag 18 oktober 2014 - 7:44

Er is voorlopig geen oplossing in zicht voor het tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de regio Venlo.

Brandstofleverancier DCB Energy sprak met de gemeente Horst aan de Maas over een grote truckparkeerplaats aan de nog aan te leggen Erik de Rodeweg in Sevenum, maar vestigt daar nu alleen een tankstation met wegrestaurant.

725 vrachtwagens
Volgens het bestemmingsplan Klaver 8 is bij de Eindhovenseweg/ Venloseweg ook een truckparkeerplaats voor maximaal 725 vrachtwagens mogelijk met beveiliging, sanitair en een wasserette.

Wethouder Bob Vostermans (CDA) van Horst aan de Maas zegt dat dat laatste van de baan is. "In het verleden is sprake geweest van een uitgebreide vrachtwagenparkeerplaats, maar DCB Energy heeft daar van afgezien.”

Onduidelijkheid
Rijkswaterstaat riep marktpartijen vorige zomer op zich te melden met initiatieven. Volgens de wegbeheerder worden momenteel samen met Venlo twee voorstellen voor vrachtwagenparkeerplaatsen langs de A67 uitgewerkt. Het gaat daarbij niet om de locatie in Sevenum.

Rijkswaterstaat weet niet wanneer er meer duidelijk komt over de twee voorliggende opties.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Boete voor foutgeparkeerde vrachtwagens in Venlo'
Mogelijk behoud parkeerterrein bij Jan Linders Tienray
Limburg pakt parkeerprobleem voor vrachtwagens aan
Horst doet onderzoek naar zwembad bij sportcampus
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen