Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkeergeldtekort Sittard-Geleen valt mee

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 7:17

De gemeente Sittard-Geleen heeft nog een tekort van 683.000 euro op de parkeerexploitatie.

In eerste instantie leek de stad op een exploitatietekort van 1,8 miljoen euro af te stevenen, maar door het nieuwe parkeerbeleid, waarbij onder andere de parkeertarieven zijn gewijzigd, en een flinke stijging van het aantal transacties in de parkeergarages is dit een financiële meevaller voor Sittard- Geleen.

Parkeergarages
Een gemeentewoordvoerder laat weten dat in de maand september in Geleen een stijging van 6900 transacties te zien was ten opzichte van september vorig jaar. "In de parkeergarages in het centrum van Sittard zien we een stijging van meer dan 5000 transacties ten opzichte van het vorige jaar", zegt de woordvoerder.

Langs de straat
Wel parkeren steeds minder mensen langs de straat. "Het aantal straatparkeertransacties in het centrum van Geleen daalt met 1700.
Het aantal straatparkeertransacties in het centrum van Sittard is gedaald met 900." Volgens de zegsman van de gemeente Sittard-Geleen komt dit mede door het nieuwe parkeerbeleid, waarbij onder andere het parkeertarief is gewijzigd.

Verlaagde tarieven
Zo heeft de gemeenteraad in juli van dit jaar besloten dat het verlaagde parkeertarief van 1 euro in de stadscentra van Geleen en Sittard per 1 september moest komen te vervallen. In beide centra kost het straatparkeren 1,30 euro per uur, met een maximaal dagtarief van 5 euro. In de Geleense garage is het parkeren doordeweeks de eerste twee uur gratis, daarna geldt ook het tarief van 1,30 euro. In Sittard betaal je 1,50 euro in de garages en is het tweede uur parkeren gratis.

Daarnaast zijn parkeervergunningen per 1 januari 2016 niet langer gratis, maar gaan deze voor bewoners van de stad 75 euro per jaar kosten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sittard-Geleen: miljoen extra parkeergeld onrealistisch
Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Sittard-Geleen levert half miljoen euro in op parkeren
Chaos in parkeergarage van Orbis in Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen