Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Parkeergeldtekort Sittard-Geleen valt mee

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 7:17

De gemeente Sittard-Geleen heeft nog een tekort van 683.000 euro op de parkeerexploitatie.

In eerste instantie leek de stad op een exploitatietekort van 1,8 miljoen euro af te stevenen, maar door het nieuwe parkeerbeleid, waarbij onder andere de parkeertarieven zijn gewijzigd, en een flinke stijging van het aantal transacties in de parkeergarages is dit een financiële meevaller voor Sittard- Geleen.

Parkeergarages
Een gemeentewoordvoerder laat weten dat in de maand september in Geleen een stijging van 6900 transacties te zien was ten opzichte van september vorig jaar. "In de parkeergarages in het centrum van Sittard zien we een stijging van meer dan 5000 transacties ten opzichte van het vorige jaar", zegt de woordvoerder.

Langs de straat
Wel parkeren steeds minder mensen langs de straat. "Het aantal straatparkeertransacties in het centrum van Geleen daalt met 1700.
Het aantal straatparkeertransacties in het centrum van Sittard is gedaald met 900." Volgens de zegsman van de gemeente Sittard-Geleen komt dit mede door het nieuwe parkeerbeleid, waarbij onder andere het parkeertarief is gewijzigd.

Verlaagde tarieven
Zo heeft de gemeenteraad in juli van dit jaar besloten dat het verlaagde parkeertarief van 1 euro in de stadscentra van Geleen en Sittard per 1 september moest komen te vervallen. In beide centra kost het straatparkeren 1,30 euro per uur, met een maximaal dagtarief van 5 euro. In de Geleense garage is het parkeren doordeweeks de eerste twee uur gratis, daarna geldt ook het tarief van 1,30 euro. In Sittard betaal je 1,50 euro in de garages en is het tweede uur parkeren gratis.

Daarnaast zijn parkeervergunningen per 1 januari 2016 niet langer gratis, maar gaan deze voor bewoners van de stad 75 euro per jaar kosten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sittard-Geleen: miljoen extra parkeergeld onrealistisch
Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Sittard-Geleen levert half miljoen euro in op parkeren
Chaos in parkeergarage van Orbis in Geleen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen