Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkeerbeleid op de schop in Venray

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 15:45

Het parkeerbeleid in Venray gaat op de schop. Dat heeft het gemeentebestuur besloten.

B en W reageren daarmee op klachten over het betaald parkeren, vooral door de ondernemers in het winkelcentrum.

Alternatieven
Op geen enkel alternatief rust een taboe, meent wethouder Ike Busser. Uitgangspunt is dat het aantrekkelijker wordt om Venray te bezoeken, vult collega-wethouder Jan Loonen aan. Gedacht kan worden aan lagere tarieven, maar ook aan gratis parkeren of de invoering van de blauwe schijf.

Betaald parkeren afschaffen
Winkeliersvereniging Venray Centraal pleit al langer voor het afschaffen van betaald parkeren. Ze wijst erop dat de middenstand onder druk staat. De verkopen via internet nemen toe, waardoor meer winkels leeg staan en het centrum aantrekkingskracht verliest. Daarbij is het parkeren in omliggende winkelcentra, zoals Horst en Panningen, (deels) gratis.

B en W gaan de meningen peilen van belanghebbenden en willen in juni van dit jaar een voorstel doen aan de gemeenteraad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Parkeerproef Venray mislukt'
Venray blijft coulant over parkeren blauwe zone
Limburgse wethouder bijbanenkoning van Nederland
Zwemmen Zwembad
Venray denkt over terugkeer van schoolzwemmen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen