Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Parkeerbeleid op de schop in Venray

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 15:45

Het parkeerbeleid in Venray gaat op de schop. Dat heeft het gemeentebestuur besloten.

B en W reageren daarmee op klachten over het betaald parkeren, vooral door de ondernemers in het winkelcentrum.

Alternatieven
Op geen enkel alternatief rust een taboe, meent wethouder Ike Busser. Uitgangspunt is dat het aantrekkelijker wordt om Venray te bezoeken, vult collega-wethouder Jan Loonen aan. Gedacht kan worden aan lagere tarieven, maar ook aan gratis parkeren of de invoering van de blauwe schijf.

Betaald parkeren afschaffen
Winkeliersvereniging Venray Centraal pleit al langer voor het afschaffen van betaald parkeren. Ze wijst erop dat de middenstand onder druk staat. De verkopen via internet nemen toe, waardoor meer winkels leeg staan en het centrum aantrekkingskracht verliest. Daarbij is het parkeren in omliggende winkelcentra, zoals Horst en Panningen, (deels) gratis.

B en W gaan de meningen peilen van belanghebbenden en willen in juni van dit jaar een voorstel doen aan de gemeenteraad.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Parkeerproef Venray mislukt'
Venray blijft coulant over parkeren blauwe zone
Limburgse wethouder bijbanenkoning van Nederland
Zwemmen Zwembad
Venray denkt over terugkeer van schoolzwemmen
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen