Overslaan en naar de inhoud gaan

ParkCity Live wil extra festivaldag voor jubileumeditie

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 12:44

ParkCity Live wil extra uitpakken voor de tiende editie. Speciaal voor de jubileumeditie wil het Heerlense festival volgend jaar een extra dag toevoegen.

"Volgend jaar bestaan we tien jaar en wellicht is het dan eens mooi om eenmalig extra groots uit te pakken", zegt festivalbaas Hans Paul Nieskens.

Extra dag
De tiende editie staat 4 en 5 juli op de festivalkalender, maar mogelijk komt daar een extra dag bij. "We hebben gesproken met de verantwoordelijke Heerlense wethouder Jordy Clemens en hij ziet dit ook wel zitten. Wat het moet worden, of één extra dag op vrijdagavond 3 juli of een extra weekend, zaterdag en zondag 11 en 12 juli, is nu onderwerp van gesprek", zegt Nieskens. In september gaan de gesprekken met de gemeente verder. "Eind oktober moet het uiterlijk duidelijk zijn voor ons, anders krijgen we het niet meer geregeld met artiesten en leveranciers."

Uitverkocht
Het festival in Bekkerveld al is al vijf jaar op rij binnen een paar minuten uitverkocht. "De run op kaarten is ieder jaar enorm en we merken dat de vraag groot blijft, ondanks dat we zijn uitverkocht. Meer bezoekers per dag op dit terrein is geen optie", zegt Nieskens. "Dat laat de vergunning niet toe en wil ik ook niet. Het moet wel iedere showdag intiem en gezellig blijven. De ziel van het festival zit zeker ook in de unieke locatie. Daar moet je niks aan veranderen."

Line-up
Twee weken geleden stonden onder meer Afrojack, Ilse DeLange, De Dijk, Within Temptation, Lil'Kleine, De Jeugd van Tegenwoordig en voormalig Supertramp-zanger Roger Hodgson op het podium van het Heerlense festival.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen