Overslaan en naar de inhoud gaan

ParkCity Live wil extra festivaldag voor jubileumeditie

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 12:44

ParkCity Live wil extra uitpakken voor de tiende editie. Speciaal voor de jubileumeditie wil het Heerlense festival volgend jaar een extra dag toevoegen.

"Volgend jaar bestaan we tien jaar en wellicht is het dan eens mooi om eenmalig extra groots uit te pakken", zegt festivalbaas Hans Paul Nieskens.

Extra dag
De tiende editie staat 4 en 5 juli op de festivalkalender, maar mogelijk komt daar een extra dag bij. "We hebben gesproken met de verantwoordelijke Heerlense wethouder Jordy Clemens en hij ziet dit ook wel zitten. Wat het moet worden, of één extra dag op vrijdagavond 3 juli of een extra weekend, zaterdag en zondag 11 en 12 juli, is nu onderwerp van gesprek", zegt Nieskens. In september gaan de gesprekken met de gemeente verder. "Eind oktober moet het uiterlijk duidelijk zijn voor ons, anders krijgen we het niet meer geregeld met artiesten en leveranciers."

Uitverkocht
Het festival in Bekkerveld al is al vijf jaar op rij binnen een paar minuten uitverkocht. "De run op kaarten is ieder jaar enorm en we merken dat de vraag groot blijft, ondanks dat we zijn uitverkocht. Meer bezoekers per dag op dit terrein is geen optie", zegt Nieskens. "Dat laat de vergunning niet toe en wil ik ook niet. Het moet wel iedere showdag intiem en gezellig blijven. De ziel van het festival zit zeker ook in de unieke locatie. Daar moet je niks aan veranderen."

Line-up
Twee weken geleden stonden onder meer Afrojack, Ilse DeLange, De Dijk, Within Temptation, Lil'Kleine, De Jeugd van Tegenwoordig en voormalig Supertramp-zanger Roger Hodgson op het podium van het Heerlense festival.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen