Overslaan en naar de inhoud gaan

ParkCity Live wil extra festivaldag voor jubileumeditie

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 12:44

ParkCity Live wil extra uitpakken voor de tiende editie. Speciaal voor de jubileumeditie wil het Heerlense festival volgend jaar een extra dag toevoegen.

"Volgend jaar bestaan we tien jaar en wellicht is het dan eens mooi om eenmalig extra groots uit te pakken", zegt festivalbaas Hans Paul Nieskens.

Extra dag
De tiende editie staat 4 en 5 juli op de festivalkalender, maar mogelijk komt daar een extra dag bij. "We hebben gesproken met de verantwoordelijke Heerlense wethouder Jordy Clemens en hij ziet dit ook wel zitten. Wat het moet worden, of één extra dag op vrijdagavond 3 juli of een extra weekend, zaterdag en zondag 11 en 12 juli, is nu onderwerp van gesprek", zegt Nieskens. In september gaan de gesprekken met de gemeente verder. "Eind oktober moet het uiterlijk duidelijk zijn voor ons, anders krijgen we het niet meer geregeld met artiesten en leveranciers."

Uitverkocht
Het festival in Bekkerveld al is al vijf jaar op rij binnen een paar minuten uitverkocht. "De run op kaarten is ieder jaar enorm en we merken dat de vraag groot blijft, ondanks dat we zijn uitverkocht. Meer bezoekers per dag op dit terrein is geen optie", zegt Nieskens. "Dat laat de vergunning niet toe en wil ik ook niet. Het moet wel iedere showdag intiem en gezellig blijven. De ziel van het festival zit zeker ook in de unieke locatie. Daar moet je niks aan veranderen."

Line-up
Twee weken geleden stonden onder meer Afrojack, Ilse DeLange, De Dijk, Within Temptation, Lil'Kleine, De Jeugd van Tegenwoordig en voormalig Supertramp-zanger Roger Hodgson op het podium van het Heerlense festival.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen