Overslaan en naar de inhoud gaan

Park in Maastricht-Amby verloedert en verpaupert

Geplaatst opdonderdag 6 oktober 2016 - 19:51

Het Severenpark in de Maastrichtse wijk Amby, eigendom van de charitatieve stichting Elisabeth Strouven, valt ten prooi aan verloedering, verpaupering en vandalisme.

Hetzelfde lot treft het naburige parkeerterrein, waar overdag vooral werknemers van woningcorporatie Maasvallei hun auto stallen.

Drank en drugs
Buurtbewoners rapporteren een ware litanie van overlastklachten, vooral in de avonduren. Uiteenlopend van brandstichting tot drugs- en drankmisbruik, van intimidatie tot knalvuurwerk en van vervuiling tot ernstige geluidshinder.

Rolstoelen
"Het loopt echt de spuigaten uit. Ook voor de bewoners van de aangrenzende zorgcentra (De Zeven Bronnen en Villa Keizerskroon, red.). Zelfs rolstoelen raken beschadigd door het vele glasafval in het park", zegt Niels Peeters. Het Maastrichtse raadslid van oppositiepartij PVM is duidelijk geschrokken van de ontwikkelingen. Reden waarom hij zowel bij de Strouven Stichting, het stadsbestuur als de politie aandringt op spoedmaatregelen in Amby.

Doelgericht
Manager Milienne De Bruijn van de Strouven Stichting bevestigt dat er uit de buurt met grote regelmaat overlastmeldingen binnenkomen. "Bijzonder vervelend. We gaan met doelgerichte maatregelen het maximale doen om de problemen in de hand te houden", zegt De Bruijn.

Ook gemeente en politie zijn op de hoogte van de problemen in Amby. "De controles ter plekke zijn inmiddels verhoogd. Alle waargenomen zaken worden geregistreerd en indien nodig gaan we over tot extra maatregelen", zo liet gemeentewoordvoerster Inge Dovermann donderdagavond weten.

Lees meer hierover in De Limburger van vrijdag.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastrichtse inbrekersbende opgerold dankzij ipad
Duwtje van handlanger kan motordief niet redden
Vrouw verliest macht over het stuur en belandt in berm
Ondernemers lopen geld mis door wegwerkzaamheden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen