Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Parijs heeft nog geen gebruik gemaakt van noodhulp Rieu

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 13:38

André Rieu heeft nog geen telefoontje uit Parijs gekregen voor de 700 ton staal die hij vorige maand beschikbaar heeft gesteld voor de restauratie van de afgebrande Notre-Dame.

Dat laat zoon en woordvoerder Pierre Rieu desgevraagd weten.

Steigerbouwbedrijf
De woordvoerder van de stehgeiger zegt dat hij daags na de verwoestende brand in een Franse krant gelezen had dat een groot steigerbouwbedrijf ook staal had aangeboden. "Ik denk dat dit de hoofdreden is dat zich niemand gemeld heeft", zegt hij.

Depot
Mocht er onverhoopt toch nog een telefoontje vanuit de Franse hoofdstad komen, dan moet Rieu het ijzer terugvragen.
De pijpen en buizen liggen niet in Maastricht opgeslagen, maar zijn alweer verhuurd. "Maar het aanbod staat nog steeds. Mochten ze iets nodig hebben, dan mogen ze zich altijd melden", zegt Rieu.

Oud ijzer
Het is dan ook zeker geen oud ijzer wat de walsmeester heeft aangeboden. Sterker nog, het wordt nog gewoon gebruikt door Rieu en zijn Johan Strauss Orkest. "Binnenkort gebruiken we het bijvoorbeeld bij het podium voor de concertreeks in Maastricht", zegt de woordvoerder. "Met het festivalseizoen voor de deur wordt het veel gebruikt.

Lees ook: André Rieu schenkt 700 ton staal voor herstel Notre-Dame

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen