Overslaan en naar de inhoud gaan

Parijs heeft nog geen gebruik gemaakt van noodhulp Rieu

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 13:38

André Rieu heeft nog geen telefoontje uit Parijs gekregen voor de 700 ton staal die hij vorige maand beschikbaar heeft gesteld voor de restauratie van de afgebrande Notre-Dame.

Dat laat zoon en woordvoerder Pierre Rieu desgevraagd weten.

Steigerbouwbedrijf
De woordvoerder van de stehgeiger zegt dat hij daags na de verwoestende brand in een Franse krant gelezen had dat een groot steigerbouwbedrijf ook staal had aangeboden. "Ik denk dat dit de hoofdreden is dat zich niemand gemeld heeft", zegt hij.

Depot
Mocht er onverhoopt toch nog een telefoontje vanuit de Franse hoofdstad komen, dan moet Rieu het ijzer terugvragen.
De pijpen en buizen liggen niet in Maastricht opgeslagen, maar zijn alweer verhuurd. "Maar het aanbod staat nog steeds. Mochten ze iets nodig hebben, dan mogen ze zich altijd melden", zegt Rieu.

Oud ijzer
Het is dan ook zeker geen oud ijzer wat de walsmeester heeft aangeboden. Sterker nog, het wordt nog gewoon gebruikt door Rieu en zijn Johan Strauss Orkest. "Binnenkort gebruiken we het bijvoorbeeld bij het podium voor de concertreeks in Maastricht", zegt de woordvoerder. "Met het festivalseizoen voor de deur wordt het veel gebruikt.

Lees ook: André Rieu schenkt 700 ton staal voor herstel Notre-Dame

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen