Overslaan en naar de inhoud gaan

Parfumketen Douglas sluit tientallen winkels

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 13:14

De van oorsprong Duitse parfumerieketen Douglas wil 70 van zijn 2400 filialen in Europa sluiten.

Het gaat daarbij vooral om winkels buiten Duitsland, liet het bedrijf weten na berichtgeving van zakenblad Manager Magazin.

In Limburg zijn er vestigingen in Maastricht, Sittard, Heerlen, Roermond, Weert en Venlo. Het is nog niet bekend of er winkels sneuvelen in de provincie.

Geen perspectief
De beslissing volgt op onderzoek naar het presteren van alle Douglas-vestigingen. Daaruit zou zijn gebleken dat voor de zeventig bewuste vestigingen op de lange termijn geen perspectief op groei meer bestaat. De filialen worden voor het einde van volgend jaar opgedoekt via samenvoegingen, het niet verlengen van aflopende huurcontracten of het afstoten van winkels.

Flagshipstores
Het geld dat daarmee vrijkomt, steekt Douglas in de modernisering en opening van zogeheten
flagshipstores in grote steden. Douglas zegt er alles aan te doen om zoveel mogelijk medewerkers elders binnen het bedrijf werk te bieden.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen