Overslaan en naar de inhoud gaan

Parelloop Brunssum prooi voor Keniaan Ezra Kering

Geplaatst opzondag 2 april 2017 - 15:52

Ezra Kering heeft de 29e editie van de Parelloop gewonnen. De Keniaan was na 10 kilometer de snelste in de sprint.

Hij finishte na 29 minuten en 21 seconden. Zijn landgenoot Kalipus Lomwai werd tweede en de Ethiopiër Demeke Kasaw kwam als derde over de streep. Beiden kregen dezelfde tijd als de winnaar.

Achterstand
Mohamed Ali was met een dertiende plek de beste Nederlander in Brunssum. Hij kwam 37 seconden na Kering binnen. In de Parelloop is Zeram Ghebrihiwet net vóór Bas van Hooren over de streep gekomen. De Eritrese atleet, die in Hoensbroek woont en voor Unitas uitkomt, was één seconde sneller dan de loper van Atletiek Maastricht.

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de overwinning naar
Naom Jebet. De Keniaanse, die vorige week de Venloop op haar naam schreef, was in Brunssum een fractie sneller dan haar landgenote Eunice Mombua Kioko. Beiden lieten een tijd van 32 minuten en 7 seconden noteren voor de 10 kilometer.

Britt Ummels
Britt
Ummels kwam als negende vrouw in Brunssum over de finish. Met haar tijd van 36 minuten en 35 seconden was de Maastrichtse de tweede Nederlandse en eerste Limburgse atlete, die na zeven Keniaanse vrouwen in de Parelloop over de streep kwam.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Ophef over winnares businessrun Parelloop
Limburgse hardlooptweeling pakt goud en zilver in Amsterdam
Britt Ummels
Britt Ummels aan de start bij Parelloop
Keniaan Kipkurui wint Parelloop in Brunssum
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen