Overslaan en naar de inhoud gaan

Parelloop Brunssum kan NK organiseren na aflasting Ciara

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 18:11

De Parelloop Brunssum kan de organisatie van het nationaal kampioenschap tien kilometer overnemen indien de Atletiekunie de organisatie hiervoor vraagt. De nationale titelstrijd werd afgelopen weekend in Schoorl afgelast vanwege storm Ciara.

Antoinette Stöcker, organisator van de Parelloop, kreeg vrij snel na het afgelasten van de titelstrijd in Schoorl van atleten verzoekjes om het Nederlands kampioenschap dan maar tijdens de komende editie van de Parelloop te houden. Alle nationale toppers zijn op 15 maart immers aanwezig tijdens de wedstrijd door het centrum van Brunssum.

Video: L1

Alle voorwaarden aanwezig
De belangrijkste voorwaarden om het NK in Brunssum te houden zijn aanwezig. De Atletiekunie geeft aan dat een goede tijdwaarneming en een officieel uitgemeten parcours belangrijke bepalingen zijn. Dit is voor de Parelloop geen probleem. De wedstrijd voldoet al jaren aan deze eisen. Ook is het volgens de bond niet van belang dat er in Brunssum twee ronden van vijf kilometer worden gelopen. In Schoorl was er een selectief parcours uitgezet over één ronde van tien kilometer.

Te kort op NK halve marathon
Enige obstakel voor de bond kan zijn dat de datum van het Nationale kampioenschap halve marathon te kort op de wedstrijd in Brunssum ligt. De atleten die op de tien kilometer starten staan vaak ook aan de start bij de wedstrijd over 21 kilometer. Het kampioenschap over de deze afstand staat gepland op 22 maart de NK Halve marathon bij de Stevensloop. Dat is dan precies één week na de wedstrijd in Brunssum.

Geen probleem voor de meest lopers
Volgens organisator Antoinette Stöcker hoeft is dat voor de meeste lopers geen probleem: "Voor een aantal lopers die zich echt focussen op een goede tijd op de halve marathon te lopen zal dat wellicht te kort bij zijn. Maar als ik kijk naar de Nederlandse atleten die nu al hebben aangegeven naar de Parelloop te komen, die weten dat te combineren of hebben geen ambitie om aan de titelstrijd van de halve marathon deel te nemen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen