Overslaan en naar de inhoud gaan

Parelloop Brunssum kan NK organiseren na aflasting Ciara

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 18:11

De Parelloop Brunssum kan de organisatie van het nationaal kampioenschap tien kilometer overnemen indien de Atletiekunie de organisatie hiervoor vraagt. De nationale titelstrijd werd afgelopen weekend in Schoorl afgelast vanwege storm Ciara.

Antoinette Stöcker, organisator van de Parelloop, kreeg vrij snel na het afgelasten van de titelstrijd in Schoorl van atleten verzoekjes om het Nederlands kampioenschap dan maar tijdens de komende editie van de Parelloop te houden. Alle nationale toppers zijn op 15 maart immers aanwezig tijdens de wedstrijd door het centrum van Brunssum.

Video: L1

Alle voorwaarden aanwezig
De belangrijkste voorwaarden om het NK in Brunssum te houden zijn aanwezig. De Atletiekunie geeft aan dat een goede tijdwaarneming en een officieel uitgemeten parcours belangrijke bepalingen zijn. Dit is voor de Parelloop geen probleem. De wedstrijd voldoet al jaren aan deze eisen. Ook is het volgens de bond niet van belang dat er in Brunssum twee ronden van vijf kilometer worden gelopen. In Schoorl was er een selectief parcours uitgezet over één ronde van tien kilometer.

Te kort op NK halve marathon
Enige obstakel voor de bond kan zijn dat de datum van het Nationale kampioenschap halve marathon te kort op de wedstrijd in Brunssum ligt. De atleten die op de tien kilometer starten staan vaak ook aan de start bij de wedstrijd over 21 kilometer. Het kampioenschap over de deze afstand staat gepland op 22 maart de NK Halve marathon bij de Stevensloop. Dat is dan precies één week na de wedstrijd in Brunssum.

Geen probleem voor de meest lopers
Volgens organisator Antoinette Stöcker hoeft is dat voor de meeste lopers geen probleem: "Voor een aantal lopers die zich echt focussen op een goede tijd op de halve marathon te lopen zal dat wellicht te kort bij zijn. Maar als ik kijk naar de Nederlandse atleten die nu al hebben aangegeven naar de Parelloop te komen, die weten dat te combineren of hebben geen ambitie om aan de titelstrijd van de halve marathon deel te nemen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen