Overslaan en naar de inhoud gaan

Paradiso kondigt Limburgse feestavond aan met Lex Uiting

Geplaatst opdonderdag 27 juni 2019 - 22:03

Paradiso staat in oktober voor één avond even helemaal in het teken van de Limburgse muziek.

"Een ode aan de zuidelijke way of life, het typische Limburgse levenslied en het rituele in- en aanhaken", schrijft Paradiso op Facebook over het evenement Het Limburgs Leed in Paradiso.

Line-up
Lex Uiting presenteert het evenement op 28 oktober en zal zelf ook optreden. Aan de line-up zijn verder niet de minste Limburgse namen toegevoegd. Zo heeft de poptempel een performance van Heintje aangekondigd. De Kerkraadse zanger brak in de vorige eeuw door met de kneiter van een hit 'Mama'. Ook de Maastrichtse artiesten Erwin, Beppie Kraft en Hadewych Minis geven acte de présence.

Susteren, Venray en Venlo
Ton en Henk van de Janse Bagge Bend uit Susteren reizen ook af naar Amsterdam. Net zoals het Venrayse duo Bjorn en Mieke en de Venlonaar Frans Pollux. De band van Bart Storcken zal alle artiesten begeleiden.

Navolging
Het is overigens niet de eerste keer dat gelauwerde Limburgse artiesten optreden in de hoofdstad. Al een paar jaar vindt in Amsterdam de hierezitting Mestreech in Mokum plaats.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen