Overslaan en naar de inhoud gaan

Paradiso kondigt Limburgse feestavond aan met Lex Uiting

Geplaatst opdonderdag 27 juni 2019 - 22:03

Paradiso staat in oktober voor één avond even helemaal in het teken van de Limburgse muziek.

"Een ode aan de zuidelijke way of life, het typische Limburgse levenslied en het rituele in- en aanhaken", schrijft Paradiso op Facebook over het evenement Het Limburgs Leed in Paradiso.

Line-up
Lex Uiting presenteert het evenement op 28 oktober en zal zelf ook optreden. Aan de line-up zijn verder niet de minste Limburgse namen toegevoegd. Zo heeft de poptempel een performance van Heintje aangekondigd. De Kerkraadse zanger brak in de vorige eeuw door met de kneiter van een hit 'Mama'. Ook de Maastrichtse artiesten Erwin, Beppie Kraft en Hadewych Minis geven acte de présence.

Susteren, Venray en Venlo
Ton en Henk van de Janse Bagge Bend uit Susteren reizen ook af naar Amsterdam. Net zoals het Venrayse duo Bjorn en Mieke en de Venlonaar Frans Pollux. De band van Bart Storcken zal alle artiesten begeleiden.

Navolging
Het is overigens niet de eerste keer dat gelauwerde Limburgse artiesten optreden in de hoofdstad. Al een paar jaar vindt in Amsterdam de hierezitting Mestreech in Mokum plaats.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen