Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Papierfabriek betaalde half jaar geen huur aan provincie

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 21:30

Papierfabriek Marsna Paper in Meerssen heeft een half jaar voordat de verkoopovereenkomst eind september 2018 van kracht werd geen huur meer hoeven te betalen aan de provincie.

Volgens VVD-gedeputeerde Joost van den Akker heeft dat ermee te maken dat de provincie ervan uitging dat de deal al in het voorjaar rond zou zijn.

1 euro
Maar door vertraging in de politieke besluitvorming vond de overdracht van de fabriek aan de directeur pas eind september plaats. De provincie was sinds 2009 eigenaar van de grond en de gebouwen van de papierfabriek. Die zijn voor het symbolische bedrag van 1 euro verkocht aan de directeur annex eigenaar.

Achterstallig onderhoud
Ook draagt de provincie 4,3 miljoen euro bij in de kosten van achterstallig onderhoud en verbetering van de brandveiligheid. Het bedrijf zelf steekt daar 6 miljoen euro in.

Akkoord
Via een brief van de controlecommissie van het Limburgs Parlement werd afgelopen week duidelijk dat Marsna Paper al voordat het Limburgs Parlement eind juni schoorvoetend met de verkoop akkoord ging, geen huur meer hoefde af te dragen.

Gerommeld
In een vergadering van het Limburgs Parlement vroeg Jos van Rey van de Volkspartij Limburg zich af waarom die informatie die in het statenvoorstel had gestaan. "We zijn er in gerommeld", zo vond Van Rey. Hij stemde eind juni tegen de deal met de papierfabriek.

Schoonheidsprijs
Maar volgens gedeputeerde Van den Akker is de provinciale politiek wel degelijk geïnformeerd. De informatie stond in het niet openbare gedeelte van het dossier. "Alle gegevens waren beschikbaar", aldus de gedeputeerde. Hij erkent wel dat het hele proces niet de schoonheidsprijs verdiend: "Het heeft zich schoksgewijs afgespeeld."

Ongeoorloofde staatssteun
De Zuidelijke Rekenkamer heeft inmiddels aangekondigd een diepgravend onderzoek in te stellen naar het dossier. En de Europese Commissie bekijkt momenteel de klacht van twee concurrerende papierfabrieken dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun aan Marsna Paper.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen