Overslaan en naar de inhoud gaan

Papegaai overleeft verwoestende brand in Stein

Geplaatst opdinsdag 17 oktober 2017 - 10:33

Uit het compleet afgebrande huis aan de Kelderstraat in Stein is dinsdagochtend nog een papegaai gered.

Eigenaar Herman Gelissen was een kijkje aan het nemen bij de resten van zijn huis, toen hij ineens het geluid van papegaai Koeki hoorde. Hij wist de vogel met kooi en al in veiligheid te brengen.

Gelukkig
Het was een troostrijk moment na een zwarte nacht voor de familie. "Hier is mijn vrouw gelukkig mee", reageert een geƫmotioneerde Gelissen. "Het is ook zo'n lief beest."

Zaklamp
Na een harde knal viel maandagnacht de elektriciteit uit in zijn huis. Toen Herman op zoek ging naar een zaklamp, ontdekte hij dat het huis vol rook stond. "Ik kreeg geen lucht meer. En het was zo verschrikkelijk heet."

Lees ook: Felle brand legt huis volledig in de as, bewoner gewond

Ongeloof
Gelissen
kan nog amper geloven wat hem is overkomen. "Alles is weg. Ik heb het huis zelf gebouwd, had er net een nieuw dak opgelegd en nu is er niets meer. Het ging zo snel. En waardoor, weet ik niet."

Herman Gielissen is blij dat zijn papegaai de verwoestende brand heeft overleefd.
Foto: Peter Beeker

Ramp
Gelissen, zijn vrouw en zoon konden over het dak naar de buren vluchten. Omdat Herman veel rook inademde, moest hij naar het ziekenhuis. Zijn zoon werd ter plekke behandeld. "Gelukkig zijn we gezond. Maar verder is het een grote ramp."

Foto: Patrick Dreuning
Foto: Patrick Dreuning
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen