Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Panningse scholieren zien Hendrix verliezen in Camp Nou

Geplaatst opwoensdag 19 september 2018 - 9:07

Leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege uit Panningen zagen woensdagavond in Barcelona met eigen ogen hoe PSV, met plaatsgenoot Jorrit Hendrix, verloor van Barça.

Ieder jaar gaat de eindexamenklas van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen op schoolreis, dit jaar naar Barcelona.

Optionele excursie
Het was op het moment van boeken nog niet duidelijk dat PSV op dat moment zou spelen in Camp Nou, het stadion van de stad. "Wij zagen net nadat we een ouderavond hadden gehad dat bij de loting van de Champions League PSV uit de bus kwam. Toen dachten we: dat moeten we wel gaan regelen", stelt docent Maarten Vaessen in de L1-Ochtendshow.

Zelf betalen
"We hadden het niet in het standaardprogramma opgenomen. Het was een optionele excursie. Leerlingen hebben kunnen reageren of ze interesse hadden, moesten zelf de kaartjes betalen en toen hebben we het geregeld."

Belevenis
PSV verloor met 4-0 van Barcelona, maar dat maakt volgens Vaessen niet uit. "Het was gewoon een hele belevenis om met zoveel leerlingen in zo'n groot stadion te zitten. Nu nog slagen en dan komt het helemaal goed allemaal."

De klas is nog een aantal dagen in Barcelona.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen