Overslaan en naar de inhoud gaan

Paniek bij sportscholen: noodverordening nog niet aangepast

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 21:46

Sportscholen in Noord- en Midden-Limburg die hoopten stipt om 00:00 uur open te gaan op 1 juli, kregen dinsdag slecht nieuws te horen.

De Veiligheidsregio heeft de noodverordening nog niet aangepast, waardoor sportscholen officieel nog niet open mogen.

Oude blijft geldig
Dat liet de gemeente Roermond aan de plaatselijke sportclubs weten: "Voor iedere veiligheidsregio geldt dat de oude noodverordening geldig blijft totdat de nieuwe is vastgesteld. Tot die tijd kunnen sportscholen niet open. We verwachten de nieuwe verordening woensdag".

Laatste moment
Sportschoolhoudster Beate Muhlenberg van Bodywork aan de Kapellerlaan in Roermond had geen goed woord over voor de werkwijze van de Veiligheidsregio. "We moesten als eerste dicht en gaan pas als laatste open. En dan regel je dit op het laatste moment?" Woensdagochtend verwacht ze de eerste sporters al rond 9:30 uur. "Maar ik heb geen idee of ik ze binnen mag laten of dat ze in de regen buiten moeten sporten."

Onnodig
Volgens de Veiligheidsregio is alle ophef onnodig. "Woensdagochtend wordt de noodverordening aangepast, waarna alle sportscholen weer open mogen", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord desgevraagd weten. Van initiatieven die om middernacht al willen beginnen, was ze niet op de hoogte. "De nieuwe noodverordening gaat op 1 juli in, dus om 00:00 uur vannacht kan alles open."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen