Overslaan en naar de inhoud gaan

Paniek bij boeren: busje Animal Rights in beslag genomen

Geplaatst opzaterdag 1 februari 2020 - 16:33

Een busje met het logo van dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft vrijdagavond voor grote onrust gezorgd bij boeren in de omgeving van Ottersum.

Vanwege alle commotie werd het busje zelfs door de politie in beslag genomen.

Onrust
De agrariërs waren bang dat het Duitse busje een voorbode was voor acties van de dierenrechtenactivisten. Animal Rights houdt regelmatig protestacties tegen misstanden bij veeteeltbedrijven en slachthuizen. Omdat de boeren in al hun onrust de politie waarschuwden, besloot die om tussenbeide te komen en het busje in beslag te nemen.

Conferentie
Van plannen om in Ottersum actie te gaan voeren, bleek echter geen sprake. Het busje was daar vanwege tattoo-conferentie 'Helden für Tiere', meldt Maasduinen Centraal. Die conferentie waar wordt gepraat over dierenrechten, tatoeages en waar ook bands optreden, wordt dit weekend in cultuurcentrum Roepaen gehouden.

Toen die aap eenmaal uit de mouw kwam, gaf de politie het busje weer terug.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen