Overslaan en naar de inhoud gaan

Paniek bij boeren: busje Animal Rights in beslag genomen

Geplaatst opzaterdag 1 februari 2020 - 16:33

Een busje met het logo van dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft vrijdagavond voor grote onrust gezorgd bij boeren in de omgeving van Ottersum.

Vanwege alle commotie werd het busje zelfs door de politie in beslag genomen.

Onrust
De agrariërs waren bang dat het Duitse busje een voorbode was voor acties van de dierenrechtenactivisten. Animal Rights houdt regelmatig protestacties tegen misstanden bij veeteeltbedrijven en slachthuizen. Omdat de boeren in al hun onrust de politie waarschuwden, besloot die om tussenbeide te komen en het busje in beslag te nemen.

Conferentie
Van plannen om in Ottersum actie te gaan voeren, bleek echter geen sprake. Het busje was daar vanwege tattoo-conferentie 'Helden für Tiere', meldt Maasduinen Centraal. Die conferentie waar wordt gepraat over dierenrechten, tatoeages en waar ook bands optreden, wordt dit weekend in cultuurcentrum Roepaen gehouden.

Toen die aap eenmaal uit de mouw kwam, gaf de politie het busje weer terug.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen