Overslaan en naar de inhoud gaan

Panden van motorbendeleden drie maanden dicht

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2015 - 12:58

Op negen plekken in Limburg sluiten burgemeesters woonhuizen en panden van motorbendeleden voor minstens drie maanden.

De gemeenten doen dat naar aanleiding van de grote politieacties tegen motorbendes van 27 mei. Het gaat om woonhuizen en panden in Sittard-Geleen, Kerkrade, Roermond, Stein, Echt-Susteren en Schinnen. Het gaat in alle gevallen om drugspanden die op basis van het Damocles-beleid worden gesloten.

Honderden agenten
Tijdens de acties van eind mei werden honderden politieagenten ingezet. Zij gingen op meerdere locaties in Limburg panden binnen en arresteerden in totaal twintig verdachten. Op basis van de bevindingen heeft een aantal burgemeesters nu besloten nieuwe maatregelen te nemen. De gemeenten sluiten niet uit dat er nog meer maatregelen volgen.

Lees ook: Politie in actie tegen motorbendes: 19 arrestaties

Sittard-Geleen
Bij de acties eind mei viel de politie panden binnen in Sittard-Geleen (11), Stein (1), Roermond (6), Echt-Susteren (4) en Schinnen (2). In Geleen resulteert dat nu in de sluiting van een garagebox aan de Anemonenstraat voor één jaar. Drie woningen - aan de Wagenaarstraat, de Jos Klijnenlaan en de Oranjelaan - blijven drie maanden gesloten.

Andere plaatsen
In Roermond werden bij huiszoekingen op twee plekken grote hoeveelheden drugs aangetroffen. Dat was reden voor de burgemeester om daar twee panden te sluiten. In Stein is een bedrijfspand aan de Heirstraat in Urmond tijdelijk gesloten en aan de Dorpstraat in Oirsbeek gooit de gemeente Schinnen een pand dicht. Over het motorhonk aan de Provincialeweg Zuid in Oirsbeek beraadt burgemeester Link van Schinnen zich nog.

Lees ook: Twee mannen opgepakt bij inval 'Bandidos-pand' Oirsbeek

Kerkrade
Eerder sloot de gemeente Kerkrade het pand van de Hells Angels aan de Markt al voor drie maanden.

Lees ook: Wat moet je weten over de motorbendes in Limburg?

Onderstaand een interview met Onno Hoes, voorman van de Veiligheidsregio Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Limburg krijgt 'voldoende inzet' in strijd tegen bikers
Geen maatregelen in Echt-Susteren rondom motorclubs
Jaar van de Mijnen opent met voorstelling over Den Uyl
Winkel vernield in Venlo, rellen, avondklok (24 jan 2021)
Ook noodverordening in Weert: wat betekent dit?
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen