Overslaan en naar de inhoud gaan

Panden Sevenum doorzocht in Belgische actie Hells Angels

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 12:24

Dinsdagavond zijn in Sevenum twee huizen doorzocht in verband met een Belgische politie-actie tegen de Hells Angels.

Ook in Belgisch-Limburg werd op verschillende plekken binnengevallen.

Raketlanceerders
De politie heeft in totaal meer dan vijftig wapens aangetroffen, waaronder raketlanceerders en vuurwapens. Ook werden drugs, contant geld, nazi-attributen, munitie en kogelwerende vesten met een politielogo in beslag genomen.

Lanaken
Er werden twaalf mensen opgepakt, maakte het federaal parket bekend op een persconferentie. Er werden woensdagavond achttien adressen doorzocht, onder meer in clubhuizen in Genk en Lanaken, waarbij twee politiehelikopters werden ingezet. Het is niet duidelijk wat de huiszoekingen in Sevenum, die plaatsvonden op last van de Tongerse onderzoeksrechter, hebben opgeleverd.

Onderzoek
Na gewelddadige incidenten tussen leden en oud-leden van de motorbende werd ruim een jaar geleden een onderzoek ingesteld. Volgens VTM draait dat om afpersing, drugs- en wapendelicten en lidmaatschap van een criminele organisatie. Mede omdat Nederland en Denemarken de druk op motorbendes hebben opgevoerd, zijn ze uitgeweken naar Belgisch-Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen