Overslaan en naar de inhoud gaan

Pampahazen na 'vakantie van 25 uur' weer terecht

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 16:22

De twee mara's of pampahazen die maandagochtend uit een weiland in Meterik zijn ontsnapt, zijn weer terecht. De dieren stonden dinsdagochtend tot de grote verbazing van eigenaar Sef Vervoort weer in het weiland.

"Ze hebben een vakantie van 25 uur gehad", zegt Vervoort tegen L1.

Tevergeefse vangpogingen
Het mara-koppel was maandagochtend ontsnapt uit een wei aan de Americaanseweg. Vervoort heeft vervolgens diverse keren geprobeerd de dieren te vangen, maar de Zuid-Amerikaans knaagdieren waren hem telkens te snel af.

Lees ook: Pampahazen dwalen rond in omgeving Meterik

Vervoort was dan ook blij dat de dieren dinsdagochtend zelf terug zijn gekomen. Hij heeft het hek verstevigd. "Nu kunnen ze echt niet meer ontsnappen", zegt de eigenaar.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen