Overslaan en naar de inhoud gaan

Pampahazen na 'vakantie van 25 uur' weer terecht

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 16:22

De twee mara's of pampahazen die maandagochtend uit een weiland in Meterik zijn ontsnapt, zijn weer terecht. De dieren stonden dinsdagochtend tot de grote verbazing van eigenaar Sef Vervoort weer in het weiland.

"Ze hebben een vakantie van 25 uur gehad", zegt Vervoort tegen L1.

Tevergeefse vangpogingen
Het mara-koppel was maandagochtend ontsnapt uit een wei aan de Americaanseweg. Vervoort heeft vervolgens diverse keren geprobeerd de dieren te vangen, maar de Zuid-Amerikaans knaagdieren waren hem telkens te snel af.

Lees ook: Pampahazen dwalen rond in omgeving Meterik

Vervoort was dan ook blij dat de dieren dinsdagochtend zelf terug zijn gekomen. Hij heeft het hek verstevigd. "Nu kunnen ze echt niet meer ontsnappen", zegt de eigenaar.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen