Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Palmen schond wel degelijk integriteitsregels'

Geplaatst opzaterdag 3 maart 2018 - 8:36

Wethouder Jo Palmen heeft wel degelijk de integriteitsregels voor een gemeenteraadslid geschonden, ook al concludeerde een onderzoek verleden week nog anders.

Bestuursrechtdeskundige Cees Versteden zegt in De Limburger dat Palmen als raadslid begin 2017 heeft meegestemd in een motie die ging over het conflict tussen Palmen en de gemeente.

Stemmen in eigen zaak
Dat conflict ging over een stuk grond, waarover Palmen al jarenlang in de clinch lag met de gemeente waarvoor hij destijds raadslid was en nu wethouder. Maar door mee te stemmen over zijn eigen conflict, heeft Palmen volgens Versteden twee wettelijke bepalingen overtreden die moeten voorkomen dat raadsleden hun privébelangen en politieke belangen door elkaar halen.

Onderzoeksrapport
Verleden week presenteerden bestuurskundigen Arno Korsten en Douwe Jan Elzinga nog een rapport waarin ze concludeerden dat Palmen weliswaar onhandig heeft geopereerd, maar niks verkeerd heeft gedaan. Volgens hen was er in 2017 wel een debat aangevraagd over het grondconflict, maar is dat onderwerp van de agenda geveegd en nooit in de vergadering behandeld.

Lees ook: Winants hield ontlastende informatie Palmen achter

Besluitenlijst
Maar volgens Versteden klopt dat niet. Hij baseert zich daarvoor op de besluitenlijst van die vergadering, die De Limburger in handen heeft. Daarin zou staan dat Palmen en zijn fractie niet alleen een motie hebben ingediend over het gronddossier, maar heeft Palmen daar zelf ook in meegestemd.

Second opinion
Het rapport van Korsten en Elzinga was uitgevoerd als second opinion op een eerdere integriteitsstudie naar Palmen. Daarin werd gesteld dat er risico's kleefden aan het toekennen van een wethouderspost aan de omstreden Jo Palmen. Uiteindelijk bleef de kleinst mogelijke meerderheid in de raad Palmen steunen, waarna een tweede onderzoek werd ingelast.

Lees hier eerdere berichten over de affaire-Jo Palmen

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen