Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Paleisbeveiliger en oorlogsveteraan werd moordverdachte

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 10:30

Moordverdachte Doy S. (36) blijkt een voormalige beveiliger van paleis Soestdijk. Daarnaast zat hij namens het Nederlandse leger in Afghanistan. Hij wordt verdacht van de moord op Radjan Kalicharan in Geleen.

Dat bleek dinsdag, tijdens de inhoudelijke behandeling van het moordproces. Later op de dag maakt de officier van justitie haar strafeis bekend.

Lees ook: Was de dood van Radjan moord of zelfverdediging?

Wapens en vips
Eén van de onderdelen van een rechtszaak is het bespreken van persoonlijke zaken. In het geval van hoofdverdachte Doy blijkt dat hij al in dienst ging toen hij negentien jaar oud was. Hij heeft het land tien jaar gediend en is twee keer uitgezonden. De man uit Geleen vervulde meerdere rollen in die jaren; hij beveiligde paleis Soestdijk, maar vervoerde ook wapens en belangrijke personen.

Kazerne naar kazerne
In 2010 kwam Doy terug van zijn tweede buitenlandse uitzending en besloot hij zijn contract bij het leger in te leveren. "Ik vond dat ik mijn plicht aan de Nederlandse staat had voldaan. Jaren van kazerne naar kazerne..." Hij sloot zich niet veel later aan bij motorclub Satudarah in Geleen. "Ik miste de broederschap en hiërarchie van het leger."

Zes jaar cel
In 2014 liep hij tegen zijn eerste veroordeling aan. Doy werd in Duitsland veroordeeld voor drugssmokkel en kreeg zes jaar cel. Die straf zat hij niet volledig uit; in 2017 kwam hij vrij. Hij woonde vervolgens even bij zijn broer, voordat hij in maart 2018 een appartement kreeg aan de Rijksweg Zuid in Geleen. Daar werd hij de buurman van Radjan Kalicharan en zijn vriendin.

Lees ook: Video: Man doodgeschoten tijdens gesprek met alarmcentrale

De dodelijke schietpartij in Geleen werd gefilmd door een bewakingscamera

Bek houden
Naar eigen zeggen had Doy veel last van zijn nieuwe buren. Het pand waarin ze woonden was nogal gehorig. "En zij maakten altijd veel lawaai. Hard gelach, geschreeuw, muziek hard, dat soort dingen. Ik heb er eigenlijk nooit wat van gezegd. Tot die avond. Toen heb ik Kalicharan gebeld. Hun reactie was de druppel. Ze riepen dat ik mijn bek moest houden, dat ze zouden doen waar ze zin in hadden", vertelde de hoofdverdachte dinsdag.

Overdreven hard
Hij besloot zwaar vuurwerk tegen het raam van zijn buren te plakken en dat af te steken. "Ik wilde gewoon dat het stil was, maar het was niet het slimste idee. Ik had een beetje gedronken, wist niet dat het fors vuurwerk was. Dat het misschien zou knallen wist ik, maar dit was wel hard. Overdreven hard. Ik schrok er zelf van." Er kwam politie naar de buren, maar de agenten vertrokken zonder iemand aan te houden. Vervolgens escaleerde de ruzie.

Bedreigd in Afghanistan
Doy beschoot Kalicharan naar eigen zeggen uit noodweer. Hij gebruikte daarbij een wapen dat hij in 2010 kocht. "Ik was net uit dienst en voelde me onveilig. Verschillende mensen van de missie waren bedreigd, ook in Afghanistan. Ik heb er een half jaar mee rondgelopen, totdat ik wist dat het niet zo onveilig was als ik op voorhand dacht."

Fatale kogels
De kogels uit dat wapen bleken fataal voor buurman Kalicharan. Hij stierf, terwijl hij de alarmcentrale nog aan de telefoon had. Op geluidsopnames, die in bezit zijn van L1, is goed te horen dat hij zegt: "Ik ben geraakt..." Daarna zegt hij nog iets, voordat het stil wordt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen