Overslaan en naar de inhoud gaan

'Pala' vrijgesproken van moordpoging op Somaliër

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 15:06

De dag kan niet meer stuk voor Djafer 'Pala' L. (28). Hij is woensdagmiddag vrijgesproken van een moordpoging op een Somalische man, op 11 januari 2017 in Heerlen. Justitie had twaalf jaar cel geëist.

Ook zijn kameraad Sarmad 'Iraqi' Al A. (30) komt er beter vanaf dan geëist; hij kreeg geen twaalf, maar vijf jaar cel.

Lees ook: Drugsvete eindigde bijna met de dood: jaren cel geëist

Liquidatiepoging
De vrijspraak is opvallend, omdat justitie repte van een liquidatiepoging. In de zaak van Pala was de verklaring van het slachtoffer een belangrijke factor. Die verklaring mag volgens de rechter niet worden gebruikt. "Omdat het slachtoffer zonder goede reden meermalen heeft geweigerd een getuigenverklaring af te leggen."

Te weinig bewijs
Los van deze verklaring is er volgens de rechter te weinig bewijs om aan te tonen dat Pala een van de schutters was. "Dat is precies wat we hebben bepleit", laat advocate Nienke Bloebaum weten. "We zijn dus heel tevreden met deze uitspraak."

Gestolen drugs
Medeverdachte Sarmad krijgt dus wel celstraf, maar die valt een stuk lager uit dan geëist. Justitie zette in op een moordpoging: een doordacht plan om de Somaliër om het leven te brengen vanwege een gestolen partij drugs. Dat ziet de rechter niet, maar Sarmad zou wel hebben geschoten en is daarom veroordeeld voor poging tot doodslag. "Het is spijtig dat de rechtbank onze zienswijze niet heeft overgenomen", zegt advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen. "We gaan het vonnis bestuderen om te bezien om we hiermee moeten omgaan."

Zure druiven
Datzelfde geldt voor Yilmaz K. (49). Voor hem zijn de druiven heel zuur; justitie eiste twee weken geleden nog vrijspraak in zijn zaak. Nu krijgt hij vijf jaar gevangenisstraf. Daar waar justitie te weinig bewijs zag voor zijn betrokkenheid, acht de rechtbank wel bewezen dat hij heeft geschoten.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen