Overslaan en naar de inhoud gaan

Pakketbezorgers verwachten recorddrukte rond feestdagen

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 19:21

PostNL en DHL verwachten dat de feestdagenperiode alle records gaat breken. Dit jaar is door de coronasituatie het aantal bezorgde pakketten al sterk gestegen, vanaf eind deze maand wordt extreme drukte verwacht.

DHL spreekt van 'een piek op een piek'. Woordvoerder Ewout Blaauw zegt dat 2020 door alle omstandigheden nu al een heel bijzonder jaar is. Tijdens de eerste intelligente lockdown in het voorjaar nam het aantal bestellingen online al fors toe. In de maanden daarna bleven de cijfers hoger dan normaal.

De feestdagenperiode, altijd al de drukste van het jaar, wordt volgens Blaauw extreem: "Alle records gaan sneuvelen." DHL heeft in Limburg een groot distributiecentrum in Beringe en een DHL Express sorteercentrum in Beek, bij Maastricht Aachen Airport.

Alles uit de kast
PostNL verwacht exact hetzelfde. Sinds de eerste lockdown is de capaciteit met 40 procent opgeschaald, zegt woordvoerder Dagna Hoogkamer. "Voor de feestdagen komt daar nog eens 20 tot 30 procent bij. We halen alles uit de kast."

Per dag verwacht PostNL landelijk 1,5 miljoen pakketten te bezorgen. In de praktijk betekent dat onder meer de inzet van extra bezorgers, extra vrachtwagens en sorteercentra die ook op zondag open zijn. PostNL heeft in Limburg grote sorteercentra in Born en in Venlo.

Spreiden
Beide bedrijven vragen grote onlinewinkels periodes met speciale aanbiedingen te spreiden, in de hoop extreme pieken te vermijden.

Startschot
Het enige waarover ze het niet eens zijn, is het verwachte begin van de topdrukte. PostNL omcirkelt 14 november in de agenda, aanstaande zaterdag. Dat is de dag van de landelijke intocht van Sinterklaas. DHL gaat uit van vrijdag 27 november. De dag waarop dit jaar het uit de Verenigde Staten overgewaaide fenomeen van Black Friday valt. Dan komen allerlei winkels, online of niet, met speciale eindejaarsaanbiedingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen