Overslaan en naar de inhoud gaan

Paardensportevenement JIM wordt wereldbekerwedstrijd

Geplaatst opvrijdag 11 november 2016 - 20:09

Paardensportevenement Jumping Indoor Maastricht wordt een wereldbekerwedstrijd.

Dat verwacht de organisatie nu het Limburgs Parlement via een motie groen licht heeft gegeven voor een financiële bijdrage voor de komende drie jaar.

200.000 euro
Het is de bedoeling dat de provincie en de gemeente Maastricht samen jaarlijks 200.000 euro bijdragen. JIM had ook om dat bedrag gevraagd.
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans stelde in een vergadering van het Limburgs Parlement wel de voorwaarde dat ook het bedrijfsleven twee ton op tafel legt. "Het is gelijk oversteken. Anders is de maatschappelijke steun te karig", zei Koopmans. Maar de organisatie van JIM verwacht dat geld van het bedrijfsleven geen probleem is.

Op de kaart gezet
Bondscoach Rob Ehrens is zeer verguld met de opwaardering van JIM: "Hierdoor wordt Limburg als paardensportprovincie verder op de kaart gezet." De organisatie hoopt de wereldbekerstatus volgend jaar al te verkrijgen van paardensportfederatie FEI.

SP en PVV stemden als enige twee partijen tegen de motie voor extra geld om de wereldbekerstatus van JIM binnen te halen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen