Overslaan en naar de inhoud gaan

Paardensport: jurylid Jan Peeters overleden

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 20:21

Jan Peeters, vele jaren jurylid in de internationale paardensport, is na een kort ziekbed overleden.

De Weertenaar begon als instructeur in het Limburgse en beoordeelde als jurylid talrijke kampioenschappen en internationale wedstrijden. Zo was hij als jurylid onder meer betrokken bij de Olympische Spelen van Atlanta (1996) en Sydney (2000).

Gestopt in 2009
Nadat hij omwille van zijn leeftijd in 2009 moest stoppen met jureren voor de overkoepelende organisatie van de paardensport FEI werd hij lid van het FEI Judges Supervisory Panel. Die commissie hield jurybeslissingen op internationale kampioenschappen tegen het licht en had de bevoegdheid die te veranderen. Overrulen lag overigens niet in zijn aard: onderwijzen en overtuigen op grond van kennis paste meer bij hem.

Bondscoach
Nationaal hield Jan Peeters zich decennialang bezig met het ontwerpen van dressuurproeven en het opleiden en bijscholen van juryleden bij de KNHS. Hij was vele jaren succesvol en gerespecteerd bondscoach van de Nederlandse dressuurjeugd en in die periode werden voor het eerst gouden medailles gewonnen.

Meerdere onderscheidingen
Peeters stopte in 2018 met het jureren van nationale wedstrijden. Hij kreeg voor zijn inspanningen voor de paardensport meerdere onderscheidingen.

Jan Peeters werd 81 jaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen