Wilde paarden (30 jul 2020)

'Gedrag van mensen maakt wilde dieren agressief'

Als wilde dieren in Limburg, zoals paarden, runderen en wilde zwijnen, agressief gedrag vertonen tegenover mensen, dan komt dat door het gedrag van en contact met mensen. Dat zegt Patrick Kloet van Stichting Limburgs Landschap.

Brand manege Passartweg Heerlen (9 feb 2020)
Inzamelingsacties opgezet om afgebrande manege te helpen

De afgebrande manege aan de Passartweg in Heerlen, krijgt hulp van paardenliefhebbers uit heel Nederland.

Paarden Paardensport
Bijna twee miljoen extra voor meer personeel paardensport

Beter gekwalificeerd personeel voor de paardensport en -houderij. Dat moet de ruim 1,8 miljoen euro opleveren die in de Roermondse mbo-paardenopleiding wordt gestoken.

Jongeren mishandelen zwangere pony's in wei Roermond

Een aantal zwangere Shetlandpony's is vrijdagavond door een groep jongeren mishandeld in een wei aan de Heinsbergerweg in Roermond.

In galop naar jubileumeditie Ruiterfestijn Meerlo

Het Ruiterfestijn in Meerlo bestaat 25 jaar.

Grote trailer met paarden gekanteld in Venlo

Een grote trailer met vijf paarden is zondagavond op zijn kant beland in Venlo.

Uitbraak besmettelijk griepvirus bij paarden

In een groot aantal paardenstallen is een zeer besmettelijk griepvirus uitgebroken. Volgens de Sectorraad Paarden, die de belangen behartigt van meerdere partijen in de paardensector, heerst influenza vooralsnog in het zuiden, waaronder Limburg.

Mega-operatie: paarden met vliegtuig naar Wereldruiterspelen

De eerste paarden van het Nederlands team zijn aangekomen in Tryon voor de Wereldruiterspelen.

Geen Wereldruiterspelen voor Laura Hoogeveen

Laura Hoogeveen gaat niet naar de Wereldruiterspelen. Quibus, het paard waarmee de amazone in Tryon aan de eventing zou deelnemen, is geblesseerd en niet tijdig hersteld om in Amerika aan de start te verschijnen.

Bezorgdheid over dodelijke genafwijking paarden

Er is een desastreuze aandoening in de paardenwereld ontdekt die zich mogelijk ook in de Nederlandse paardenpopulatie verspreidt.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten